Produse expirate pentru protecția plantelor, puse la vânzare

pesticide

Polițiștii cărășeni au verificat două societăți comerciale din Caraș-Severin care comercializează produse de protecție a plantelor.

Pentru că se apropie perioada în care se acordă mai multă atenție plantelor, polițiștii cărășeni de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au verificat produsele de protecție a plantelor puse la vânzare. Au efectuat controale la două societăți comerciale din județ care desfășoară operațiuni cu produse de protecție a plantelor și au constatat că acestea aveau expuse la vânzare produse cu termenul de valabilitate expirat.

La ambele societăți comerciale din zona Bocșa au fost găsite 24 de plicuri de fungicid și 11 litri de erbicid, de diferite mărci, cu termenul de valabilitate expirat, expuse spre vânzare publicului. Substanțele au fost indisponibilizate de polițiști, reprezentanții societăților având obligația să le elimine printr-un operator autorizat.

În cauză au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de „neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri”.

Conform O.U.G. nr. 195 din 2005 privind protecția mediului, această infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.

„Polițiștii cărășeni continuă acțiunile pentru siguranța și sănătatea cetățenilor, prin prevenirea și combaterea ilegalităților la regimul produselor de protecție a plantelor și protecția mediului, precum și prin prevenirea producerii de evenimente negative care aduc atingere siguranței și sănătății populației și a mediului înconjurător.”, anunță reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

tmc 640