Secretul succesului, în plină criză

Deși pare irealizabil, o firmă cu numai 111 angajați a reușit să atingă în Valea Țerovei o cifră de afaceri de ordinul milioanelor de lei. Acest lucru este posibil numai cu răbdare și tenacitate. Cel care a inițiat afacerea în anii ’90 a știut că urmează ani întregi de sacrificiu, însă nu a ezitat niciun moment.

În anii ’90, puțini locuitori ai orașului se gândeau să pună bazele unei afaceri tocmai în Reșița. Totul se întâmpla în 1997, pe Valea Țerovei, cu numai patru angajați, la inițiativa unui cetățean cu dublă cetățenie româno-germană. Nimeni nu se gândea pe atunci că hala în care ploua, iar oamenii lucrau în condiții impropri avea să devină una dintre cele mai reprezentative firme din România, în relația cu țări precum Germania, Olanda sau Belgia. Nimic însă nu e surprinzător, mai cu seamă că în toți acești ani munca și seriozitatea au ocupat un loc important pe podiumul excelenței. În plus, criza prin care a trecut țara a putut fi ocolită cu succes, datorită unei rețete inginerești foarte ingenioase.

“PRODMEC produce pentru firme din mai multe domenii de activitate: atomotive, industrie navală sau energetică. Toate acestea ne-au permis să ne reorientăm în perioada de criză. Dacă industria automotive a fost jos în anii trecuți și a trecut printr-o perioadă dificilă, ne-am orientat mai mult spre ramurile care au produs. Acesta a fost secretul nostru, care ne-a permis ca de la un an la altul să avem o cifră de afaceri tot mai mare”, a spus Ioan Inășăl, cel care este acum administratorul societății PRODMEC. De asemenea, prelucrările mecanice de înaltă complexitate și calitate au stat la baza cifrei de afaceri de 2,2 milioane de lei a firmei.

Răsplătită în topuri
La societatea din Valea Țerovei, pe pereții administratorului sunt postate tot felul de diplome, însă acestea nu au valoarea sentimentală a timpului petrecut la serviciu în defavoarea familiei sau a primului produs finisat pentru a lua calea exportului. Așa că, sunt agățate numai pentru decor. “Am luat tot felul de premii, dar nu ne-au impresionat niciodată. Ne simțim onorați că suntem răsplătiți, însă pentru noi cel mai important lucru este ca oamenii să aibă de lucru, să poată merge acasă la familiile lor, să aibă o mașină decentă și un apartament în care să poată trăi liniștiți”, a adăugat Ioan Inășăl.

 Rămâi cu Express de Banat și citește ce planuri de dezvoltare ale PRODMEC!

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157628698664503″]