Procurorii DIICOT i-au închis gura președintelui Romeo Dunca după ce i-au legat „mâinile drepte”!

dunca stanciu

Reținerea Luminiței Jivan și a Mariei Paulescu l-a convins într-un final pe președintele Consiliului Județean Caraș-Severin că e momentul să tacă! Asta până în ziua în care va fi obligat să le spună chiar el procurorilor cine și cum a pus în mișcare grupul infracțional ce avea ca scop fraudarea bugetului public!

Conducerea la sediul DIICOT Caraș-Severin a „mâinilor sale drepte”, Luminița Jivan, consilierul său personal, și Maria Paulescu, directorul de nota 2,5 (!) al Direcției de Drumuri Județene, nu l-a speriat prea tare pe președintele Dunca. Mai degrabă l-a revoltat, el declarându-se foarte mulțumit de activitatea celor două suspecte din dosarul DIICOT. La miezul nopții însă, gluma s-a îngroșat. Oamenii de încredere ai președintelui au fost reținuți pentru 24 de ore și plasați în Arestul IPJ Caraș-Severin, iar astăzi vor fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Romeo Dunca pare resemnat și nu mai suflă o vorbă. Deși, exact acum e momentul să vorbească. E chiar obligat să o facă. Partidul din care face parte, președintele Marcel Vela, i-au dat mână liberă, să conducă după bunul său plac, chiar dacă de mult prea multe ori părerile lor au fost total diferite. Acum, imaginea Consiliului Județean Caraș-Severin e praf din cauza oamenilor pe care Romeo Dunca și i-a adus în echipă sub pretextul că vor „dezvolta” județul! Cu alte cuvinte, Romeo Dunca e principalul răspunzător pentru tot ce se întâmplă astăzi. Cu „nu știu” nu mai ține!

Cu „nu știu” nu va ține nici în momentul audierii sale la DIICOT, pentru că, în mod evident, Romeo Dunca va trebui să explice cum e cu „Anghel Saligny”, cu oprirea plăților către anumite lucrări executate în trecut și cu direcționarea unor sume de bani către membri ai grupului infracțional. Să spună „nu știu”, așa cum a făcut-o în atâtea rânduri, despre ceea ce s-a întâmplat sub ochii lui ar fi ridicol! Astăzi, după ce a aflat că procurorii DIICOT cer cătușe pe „mâinile sale drepte”, Romeo Dunca a avut doar atât de spus pentru Express de Banat: „Nu comentez!”