Procurorii anticorupție și DIICOT, la Consiliul Județean Caraș-Severin! Audieri maraton despre cum dezvoltă Romeo Dunca județul?!

dunca romeo

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a recunoscut că a intrat în atenția organelor de cercetare penală pentru că a obținut, pe căi ce s-ar putea dovedi ilegale, informații despre salariații ADI Intercom Deșeuri, dar a dat de înțeles că ar putea fi vorba și despre alte investigații. Romeo Dunca a avut dreptate!

Angajații Direcției de Drumuri Județene din subordinea Consiliului Județean Caraș-Severin au fost deja audiați într-un dosar în care sunt investigate fapte de corupție și existența unui grup infracțional organizat infiltrat în administrația județeană. Surse deocamdată neconfirmate oficial susțin că se fac cercetări legate de fapte petrecute în actualul mandat, în cel al președintelui Dunca. Nici nu e surprinzător, atât timp cât acesta a spus, printre altele, într-o ședință de Consiliu Județean, că anumite firme lucrează înainte să fi fost bugetate investițiile și organizate procedurile de licitație sau atribuire directă a contractelor. Că lucrurile sunt cât se poate de serioase o confirmă și prezența de ieri a anchetatorilor la sediul DDJ.

Maria Paulescu, director al DDJ după ce Romeo Dunca l-a forțat pe Gabriel Știka să demisioneze, a confirmat pentru expressdebanat.ro că procurorii au început cercetările: „Este un dosar, e adevărat, e o anchetă în desfășurare, dar nu pot spune mai multe, lăsăm ancheta să se desfășoare. Nu s-au luat deocamdată niciun fel de măsuri, lucrurile funcționează ca și până acum în instituție.”

leader board 728 x 90 px

Deocamdată nimeni nu ar fi pus sub vreo acuzație, cercetările efectuându-se in rem, adică față de fapte, ulterior urmând a fi stabiliți și eventualii vinovați. Romeo Dunca nu are cunoștință despre situația de la DDJ, dar crede că ancheta vizează fapte din trecut. „Nu știu absolut nimic. Nu știu să fi fost cineva acolo, nu am fost informat. Am auzit niște bârfe, că au dat declarații, dar ce pot să facă decât să-și facă oamenii treaba. Eu sunt convins că până la urmă acest balon de săpun o să se spargă. Am auzit câte ceva, mi-au spus unii. Probabil că o să-i caute pe dușmanii patriei, le urăm succes să-i găsească. Sunt și chestiuni din mandatul meu?! Să le investigheze, vedem ce spun oamenii ăia, eu le doresc succes. Dacă e ceva rău, o să găsească, dacă nu, o să mai fie niște bani cheltuiți pe activități fără rezultat. Eu știu sigur că patru sau cinci plângeri din cele făcute de noi au avut rezultat, s-a început urmărirea penală.”, a declarat Romeo Dunca pentru Express de Banat.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu informații legate de ancheta de la Consiliul Județean Caraș-Severin!