FOTO. Muzeul Banatului Montan invită publicul să admire picturile lui Petru Galiș!

petru galis expozitie
1000x100 (1)

Vernisaj de excepție marca Petru Galiș la Reșița! Iubitorii de artă și frumos sunt invitați la Muzeul Banatului Montan în această seară.

Peste 50 de lucrări ale artistului Petru Galiș vor decora sala Muzeului Banatului Montan. Temele abordate de omul de artă sunt legate de efemer, libertate și timpul care nu are răbdare cu nimeni. „În cele 56 de lucrări, mai multe paliere de discurs și cercuri concentrice de metafore formează o expoziție unică. Discursul artistului este o formulă de evidențiere a metaforei limitelor, exterioare și intime, dar și a metaforei trecerii. Pictorul se dedublează, privește și din afară dar și dinăuntru, este stăpânul șugubăț ce a lăsat poarta întredeschisă, ca o invitație, dar și timidul ce împinge poarta și mai mult. (Auto?) Limitarea aduce cu sine discursul secundar al posibilității, al opțiunii: optăm să facem pasul decisiv  al intrării sau al ieșirii, chiar pe poarta întredeschisă, prin ușa coliviei. Maestrul Galiș nu se oprește aici, ci duce la paroxism relația sa cu spațiul- cu limita, cu orizontul – căci se dizolvă în detaliile filigranate ale interioarelor, în lumea materială. Astfel, spațiile lui Petru Galiș se autodevorează, se închid/se deschid? devenind din ce în ce mai mici, precum o păpușă rusească și se sparg în fragmente, astfel încât cel care privește să se apropie de pânză, să fie absorbit în lumea ei”, transmit organizatorii.

Vernisajul este făcut posibil prin ajutorul Primăriei Reșița, Lions Club Reșița Montană, Lions Club Onix și Lions Reșița Kindness. Evenimentul va avea loc astăzi, începând cu ora 18.00 în sala Ion Sălișteanu de la Muzeul banatului Montan.

p galis

vernisaj 1

expressheadergeneral (1)

vernisaj 2

vernisaj 3

vernisaj 4