Procesele ruinează turismul în zona Gărâna-Brebu Nou

Comuna Brebu Nou atrage mii de turiști anual, datorită investițiilor pe care mediul privat le-a făcut în dezvoltarea turismului. Lucrurile au mers bine până când conducerea Primăriei s-a schimbat, iar noua administrație ar fi început să îi ruineze pe oamenii de afaceri din zonă.

Proprietarii de pensiuni din comuna Brebu Nou s-au constituit într-o asociație, astfel încât să îi convingă în mod organizat pe cei care conduc Primăria să îi asculte. Oamenii sunt supărați că nu pot participa la ședințele de consiliu local, care deși sunt publice se desfășoară cu ușile închise. Sunt nemulțumiți de taxa de autorizare care a crescut de mai bine de 40 de ori de la schimbarea conducerii Primăriei, dar și de gunoaiele care sunt depozitate în curtea administrației publice locale.

Taxa de avizare a autorizațiilor de funcționare a fost de 12-14 lei până la alegeri, dar actualul primar a considerat de cuviință să o mărească și să o facă de 500 de lei. Mai mult decât atât, prețul apei menajere depășește 3 lei, ceea ce este absurd, pentru că nu există un serviciu de gospodărire a apelor, aceasta este de tip menajer și, în consecință, prețul nu este justificat. În unele comune, nu se percepe niciun leu”, a declarat Emilian Roșculescu, secretarul Asociației Agenților Economici din Gărâna-Brebu Nou.

Și reprezentanții Pensiunii „La Răscruce” sunt uimiți de modul în care sunt gestionate serviciile publice. Gunoaiele sunt depozitate în curtea Primăriei. În curând nu vom mai putea circula pe acolo și, în plus, vine vara. Ce vom face cu mirosul?! Oamenii vin în zonă să se relaxeze”, a spus Marius Tăuș.

Procese cu cel mai mare investitor din zonă
Administratorul complexului turistic Lupo investește anual în turismul montan din Caraș-Severin circa jumătate de milion de euro. Acesta a fost acționat în instanță de actualul primar pentru că nu a plătit consumul de energie electrică de la Festivalul de Jazz, deși a existat în prealabil o înțelegere prin care administrația se angaja să suporte acel consum. „Nu e vorba despre vreo sumă, sunt 3.000 de lei, dar este vorba de moralitate. Nu se poate așa ceva! Este inadmisibil!”, a declarat Rudy Koertvelyessy, unul dintre cei mai mari investitori din zonă.

Reprezentanții Asociației i-au transmis primarului o petiție în care și-au exprimat nemulțumirile, însă susțin că edilul-șef nu i-a luat în seamă. Și reporterii Express de Banat au încercat să ia legătura cu Gabriel Bordea, primarul care este acuzat de toate aceste lucruri, însă edilul a refuzat să dea vreo declarație.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/