Tribunalul și-a deschis larg porțile

Elevii cărășeni au avut astăzi ocazia să intre în sala de judecată și chiar să asiste la un proces. Cu ocazia Zilei europene a justiției civile, instituțiile de vază ale orașului și-au deschis porțile pentru elevii curioși.

Sub îndrumarea judecătoarei Daniela Deteșan, tinerii au făcut turul instituției. Învățăceii au avut ocazia să participe în sala de judecată la un proces cu specific civil și au urcat inclusiv în biroul președintelui tribunalului. Nu au lipsit explicațiile cu privire la instituțiile care guvernează procedura civilă, precum și compartimentarea activității din cadrul tribunalului.

,,Ne-a făcut mare plăcere să vedem că elevii sunt interesați de munca noastră de zi cu zi, la fel cum sunt foarte interesați de ceea ce înseamnă viața într-o instanță. Am vrut să le arătăm și partea umană a noastră, a celor care avem zi de zi rolul de a rezolva cât se poate de bine litigiile dintre oameni, muncă pe are noi o considerăm grea și de mare responsabilitate. Am încercat să le arătăm copiilor o posibilă profesie pentru ei”, a declarat îndrumătoarea tinerilor pe parcursul turului, judecătoarea Daniela Deteșan.

elevi

Cu toate că timpul nu le-a permis o vizită mai elaborată, explicațiile primite au fost suficient de explicite. Elevii au reușit să-și facă o idee despre ce anume presupune munca reprezentanților instituției.

,,Mi-a plăcut foarte mult, mi s-a părut foarte interesant. Ne-au dus să vedem sala unde se țin dosarele, am asistat și în sala de judecată la un proces de divorț. Mi se pare o muncă foarte grea și e o responsabilitate foarte mare. Sunt din ce în ce mai convinsă să aplic la Facultatea de Drept, când va fi cazul”, a declarat Mădălina Copil, una dintre elevele participante.

elevi