Procentele președintelui Hurduzeu, „operate” în Spitalul Județean! Pe milioane de euro și sănătatea cărășenilor!

Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Milioane de euro din fonduri europene sunt investiți în cele trei spitale din Reșița și în extinderea Unității de Primiri Urgențe de la „Județean”, dar lucrările întârzie nepermis dintr-un singur motiv: candidatura lui Silviu Hurduzeu pentru un nou mandat.

Într-un moment în care pe scena politică se răcnește în gura mare, Silviu Hurduzeu se încăpățânează să rămână decent. Chiar și atunci când situația ar permite sau chiar ar impune un ton mai vehement, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin spune lucrurilor pe nume cu mare grijă, să nu jignească, să nu arunce cu noroi. Hurduzeu nu știe nici măcar să se laude, iar asta îl costă în fiecare zi. Sunt destule lucruri bune pe care le-a făcut în cei patru ani de când conduce administrația publică județeană, în condiții deloc ușoare, dar a vorbit timid și prea puțin despre ele. Iar asta se vede și în cota de simpatie pe care o are în rândul cărășenilor, nu mică, dar mult sub cât ar fi putut fi. În plus, procentele încrederii sale sunt „operate” cu mâini murdare, dar chiar și într-o astfel de situație Hurduzeu vorbește cu jumătate de gură. Parcă nedorind să supere pe cineva. Numai că, de data asta, nu e vorba despre cât de băiat bun e Hurduzeu, ci de sănătatea medicilor și pacienților din cele trei staționare.

„Modernizăm cele trei staționare și extindem și dotăm Unitatea de Primiri Urgențe pe bani europeni. La Staționarul 2 proiectul este într-un stadiu mai avansat. O parte din proiect a fost trimisă spre verificare la ADR. Pe celelalte două staționare însă, proiectantul a solicitat prelungirea termenului. Din punctul meu de vedere este destul de mult întârziată finalizarea celor două proiecte. La Staționarul 3 avem o problemă și cu niște proprietăți care împiedică proiectul de dezvoltare. Au fost colegi de-a mei la Primăria Reșița și ni s-a promis că se va identifica o soluție pentru a putea, pe acele proprietăți, să facem lucrările prevăzute. Nu avem până acum o soluție. Pe Unitatea de Primiri Urgențe a fost finalizat proiectul, suntem în fază de contractare a societății care să execute lucrările”, a explicat Hurduzeu.

Sunt întârzieri mari. Unele, justificate. Altele, absolut deloc. În spatele acestor întârzieri ar fi doar interese politice, jocuri făcute pentru că Silviu Hurduzeu să poată fi tras la răspundere în campania electorală de care ne mai desparte puțin timp. „Am înțeles că pe perioada Stării de Urgență la Staționarul 3 era oarecum destul de greu de mers pentru că existau restricții, acolo fiind internați bolnavi cu COVID, dar totuși, firma de proiectarea este mult în afara perioadei de execuție proiectelor tehnice. Execuție asumată prin contract! Nu aș vrea nici să acuz foarte mult, deși există întârzieri mari. A fost singura firmă care a venit după nenumărate proceduri de licitație pe care le-am făcut. Nu sunt de acord însă cu politizarea acestor lucrări pentru că nu cred că e corect. Pentru că vine campania electorală, nu este corect să politizăm astfel de lucruri. Îmi doresc ca firma să nu intre în astfel de dispute și să își vadă de contractul pe care îl are cu Consiliul Județean Caraș-Severin. Cred că discuția ar trebui să fie în baza acestui contract și să nu politizăm astfel de discuții”, a atras atenția președintele Hurduzeu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/