Probleme și la CJ Timiș între USR și PNL. Acuzații de „incompetență” și „lingușeli” între partenerii de coaliție

cjt

Începe să ruginească lanțul iubirii între PNL și USR la Consiliul Județean Timiș. Disputele au pornit de la acuzațiile USR cu privire la reparațiile făcute de Executivul CJT la Bastionul Maria Theresia din Timișoara, despre care cei de la USR susțin că ar fi fost făcute de mântuială. 

Cei de la USR spun că „în goană după capital electoral, după rușinea greu de șters prin asocierea cu interlopii din Dubai via Timișoara”, cei din conducerea CJT au anunțat o investiție de 1,6 milioane de lei la Bastion, deși acolo ar fi fost „câteva dale înlocuite, câteva scânduri putrezite de intemperii și schimbate în grabă și… cam atât”.

„Despre ce reparații este vorba și cum arată noul Bastion reabilitat? În realitate reparațiile sunt o dezamăgire totală, lucrări de reabilitare făcute de mântuială. Sigur, pozele din dronă arată frumos, dar la nivelul solului observăm o altă realitate. Cârpeli, finisaje neterminate și mizerie lăsată în urmă. Totul pe banii timișenilor – peste 300 de mii de euro. Dacă așa crede președintele Consiliului Județean Timiș că ar trebui să arate după «reabilitare» un complex turistic de talia și cu istoria rafinată a Bastionului, îl sfătuim să rămână în zona care îl prinde cu adevărat, în calitate de administrator. Mai exact, în postura de expert în provincialism și incompetență, de care, deja, tot mai mulți timișeni nu-l mai pot desprinde.”, a spus Vlad Șendroiu, consilier județean USR.

CITEȘTE ȘI: Reparațiile la Bastionul Theresia sunt gata. S-au curățat pavajele și zidurile, s-au reabilitat aleile

Replica i-a dat-o vicepreședintele CJT, Alexandru Proteasa. Liberalul spune că CJT a reabilitat deocamdată doar partea care aparținea administrației județene.

„E trist, totuși, să vezi cum graba unora de a-și linguși șefii poate face rău pe nedrept tocmai instituției pe care o reprezintă aceștia. Sper ca data viitoare, ilustrul anonim, consilier județean USR, care ne acuză că am recepționat lucrări de mântuială la Bastionul Theresia, să citească și să înțeleagă documentația pe care o votează. Dacă nu reușește, să-și întrebe colegul lider de grup sau vicepreședintele. Acuzațiile sunt cu atât mai surprinzătoare, cu cât vin de la USR, partidul care, printre multe altele, menține într-o mizerie rușinoasă tocmai porțiunile din Bastion aflate în administrarea Primăriei. Ce nu știa consilierul județean ieșit la atac politic este că, în porțiunea de curte indicată de el, nu s-au efectuat încă lucrări.”, a spus Alexandru Proteasa.

Potrivit lui Alexandru Proteasa, Corpul E al Bastionului face obiectul unei licitații în curs, derulată de Muzeul Banatului și va beneficia, lunile următoare, de lucrări de reparații și punere în siguranță.