Probleme întâmpinate în extinderea Unității de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, spune că a întâmpinat probleme în proiectul ce prevede modernizarea, extinderea şi achiziţionarea de echipamente de ultimă generaţie pentru Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Timişoara.

Proiectul de aproximativ 7 milioane de lei prevede extinderea actualei Unităţi de Primiri Urgenţe, modernizarea spaţiilor existente, dar şi dotarea cu aparatură medicală. Proiectul este câştigat pe Programul Operaţional şi în momentul acesta este în faza de obţinere de către proiectant a autorizaţiei de construire.

Am întâmpinat o anumită dificultate în ceea ce priveşte obţinerea avizului de la ISU, pentru că sunt într-o anumită neconcordanţă. Proiectantul a solicitat aviz de la ISU pentru proiect, iar ISU a solicitat aviz pentru întreaga clădire. Nu mi se pare normal, pentru că nu discutăm de întreg Spitalul Judeţean, ci doar de extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe. Sper ca în această săptămână să clarifice şi proiectanţii şi specialiştii de la ISU, astfel încât obţinând şi acest ultim aviz să poată fi emisă autorizaţia de construire”, a declarat Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

1000x100 (5)

Şeful CJT consideră acest proiect important atât pentru pacienţi, cât şi pentru specialiştii din sănătate din cadrul Spitalului Judeţean. Prin aceste investiţii, se doreşte ca Spitalul Judeţean să devină unul de elită, care să poată să primească în cele mai bune condiţii pacienţii din judeţul Timiş, dar şi din întreaga regiune.

După finalizarea lucrărilor din Unitatea de Primiri Urgenţe, capacitatea acestui sector va fi cu 25% mai mare decât actuala capacitate.