Angajații primăriei Moldova Nouă „au adoptat” un salon de Pediatrie din cadrul spitalului orășenesc

Peste 40 de angajați ai administrației publice locale de la malul Dunării au dat dovadă de un gest nobil, aceștia renunțând la pixul din mână pentru a contribui la reabilitarea, din fonduri proprii, a unuia dintre cele nouă saloane ale secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Orășenesc Moldova Nouă.

Din dorința de a demonstra tuturor că acolo unde există inițiativă, voință, perseverență, nimic nu poate fi imposibil, dar mai ales pentru a crea condiții optime pentru micuții care apelează la serviciile medicale ale unității spitalicești, o parte din personalul instituției publice locale din Moldova Nouă a trecut la acțiune reabilitând unul din saloanele secției de Pediatrie a spitalului din urbe.

Astfel, dacă o parte din cei peste 40 de angajați a sprijinit întreg demersul doar din punct de vedere financiar, alții au hotărât să renunțe inclusiv la haina oficială, după programul de lucru, fiecare luând șpaclul, bidineaua sau găleata cu vopsea în mână – totul pentru a transforma încăperea într-un spațiu curat, nou, gata să-i găzduiască pe micuți în momentele mai puțin plăcute ale vieții, noua înfățișare a salonului având menirea de a le inspira beneficiarilor sentimentul de siguranță, căldură etc.

Dumitru Nistoran, șeful Serviciului Patrimoniu, Taxe, Impozite și Administrarea Piețelor din cadrul administrației publice locale Moldova Nouă a povestit, pentru expressdebanat.ro, cum a reușit să-și mobilizeze colegii, dar mai ales de unde ideea de a veni în sprijinul micuților.

„Campania umanitară «Adoptă un salon la Reșița» a fost un exemplu de bună practică pentru noi. Dacă cei peste 40 de voluntari: jandarmi, reprezentanți ai Consiliului Județean Caraș-Severin, Crucea Roșie au pus umărul, anul trecut, pentru reabilitarea secției de Cardiologie din cadrul Staționarului II, eu mi-am spus în felul următor: «și la noi se poate». Astfel, fiecare angajat a contribuit cu o anumită sumă de bani, dar și fizic la reabilitarea salonului de Pediatrie. Ne bucurăm că am putut face acest lucru și sper ca gestul nostru să fie urmat și de alți oameni cu suflet mare, întrucât spitalul de la Moldova Nouă deservește întreaga Clisură a Dunării”.

Cu o înfățișare complet nouă, salonul de Pediatrie urmează doar să fie mobilat (de către spital), astfel încât să-i poată găzdui pe cei mici. Mai mult decât atât, în momentul de față, tot în cadrul secției de Pediatrie, straie noi urmează să îmbrace și Camera de joacă pentru copii, totul prin sprijinul Asociației de Părinți a Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” (zugrăveală, tarkett, mese și scăunele colorate, obiecte sanitare etc).