Probleme de sănătate sau a cedat presiunii? Francisc Boldea a demisionat și din Consiliul Local

Scandalul politic din sânul PSD Lugoj pare să se stingă, după demisia din postura de consilier local a lui Francisc Boldea, cel care a renunțat recent și la toate funcțiile politice avute la nivel local și județean.

Demisia fostului primar al municipiului Lugoj a fot justificată de anumite probleme de sănătate, pe care acesta le-a neglijat și pe care le dorește rezolvate în perioada care urmează. Demisia a fost înregistrată atât la secretarul general al Municipiului Lugoj, juristul Dan Ciucu, cât și la filiala locală a PSD.

În actul semnat de Francisc Boldea, se menționează: „Subsemnatul Francisc Constantin Boldea, domiciliat în Lugoj, strada Libertății, nr. 47, vă aduc la cunoștință următoarele. În data de 27 septembrie 2020 am fost ales consilier municipal de pe poziția unu a listei PSD Lugoj. Menționez că în ultimii doi ani am avut probleme de sănătate (legate de plămâni) pe care le-am neglijat în totalitate, tocmai pentru a-mi îndeplini proiectele pe care le-am propus pentru Lugoj și pe care am reușit parțial să le realizez. Am 72 de ani și doresc ca în perioada următoare să mă ocup prioritar de starea sănătății mele. Datorită acestui fapt renunț la calitatea mea de consilier municipal în mandatul 2020 – 2024, din partea PSD Lugoj. Îmi cer iertare pentru greșelile făcute și vă doresc să transformați Lugojul într-un oraș mult mai frumos decât am reușit eu să-l fac”.

Odată cu această demisie, Francisc Boldea devine un simplu cetățean, plătitor de impozite și taxe așa cum de multe ori îi plăcea să se prezinte în discuțiile cu interlocutorii săi. Locul acestuia în consiliu va fi luat de către următorul pe listă, fostul prim-procuror Florin Popescu, însă doar dacă acesta va fi validat, fiind numeroase zvonurile legate de neacceptarea sa de către organizația locală, din mai multe motive. Pe de altă parte, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu locurile doi și trei de pe listă, Iosif Crăciunescu și Nicu Bădina, oameni impuși de către Boldea pe lista de consilieri locali.