Probleme cu încălzirea în unele școli din Timiș. Majoritatea unităților din Timișoara, racordate la Colterm

burse elevi

În prag de sezon rece, unele unități de învățământ din județul Timiș întâmpină diferite probleme în ceea ce privește asigurarea căldurii. La nivelul Timișoarei, majoritatea școlilor sunt racordate la Colterm, societate care încă nu a pornit încălzirea.

Inspectoratul Școlar Timiș a făcut publică o situație privind încălzirea din unitățile de învățământ din județ, ca urmare a datelor colectate de la școli. Astfel, aflăm că la nivelul Timișoarei majoritatea școlilor sunt racordate la Colterm, societate care până în prezent nu a pornit încălzirea.

Sunt câteva excepții la unitățile de învățământ care dispun de centrale termice proprii: Grădinița PP 2, Grădinița PP 53, Grădinița PP 48, Grădinița PP 45, Școala Gimnazială nr. 19 – un corp de clădire, Școala Specială Profesională ”Gh. Atanasiu”, la care se adaugă unitățile de învățământ particular care beneficiază de încălzire în mare parte”, a transmis Inspectoratul Școlar Timiș.

De asemenea, în județ sunt multe unități de învățământ care beneficiază de căldură, dar și școli care consideră că bugetul este insuficient pentru plata căldurii, cum este cazul Liceului Tehnologic Jimbolia și Școlii Gimnaziale Jimbolia. Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, în prezent funcționează căldura în școlile din Brestovăț, Pișchia, Dumbrava, Giroc, Săcălaz, Mănăștiur, Biled, Curtea, Moravița și Tormac.

Probleme legate de încălzire au următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială Șandra – este debranșată de la rețeaua de gaz pentru neplata facturilor, Clubul Sportiv Lugoj – contract expirat, iar E-ON nu mai vrea să semneze un nou contract cu unitatea de învățământ, Școala Primară Cornești și Grădinița Cornești nu au aprovizionate lemne pentru încălzire”, au detaliat reprezentanții instituției.

upt 1000x100