Probleme cu apa potabilă în Caraş-Severin!

Concentraţia foarte mare de nitraţi şi nitriţi în pânza freatică a unor localităţi cărăşene creează mari probleme în județ!
Mai multe analize de apă au fost primite de către Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin, la diverse solicitări ale persoanelor fizice sau ale comunităţilor care vor să verifice calitatea apei din unele fântâni. Cele mai mari probleme sunt în oraşul Bocşa, unde Direcţia de Sănătate Publică a depistat cel mai mare număr de fântâni cu apă care are o concentraţie mare de nitriţi ori nitraţi, care fac, practic, apa nepotabilă. Dacă la Bocşa sunt cinci astfel de fântâni, pentru care DSP a recomandat folosirea apei doar în scop menajer, mai sunt şi alte localităţi unde au fost depistate una-două fântâni cu probleme similare. Copăcele, Ciudanoviţa, Vărădia, Berzovia, Coronini şi Ezeriş sunt în situaţia de a avea astfel de fântâni cu apă care nu poate fi folosită decât în scop menajer sau utilitar. „Apa nu este potabilă, nu este bună de băut, iar localnicii trebuie avertizaţi în acest sens. Nitriţii şi nitraţii nu se distrug nici atunci când apa este fiartă”, au explicat specialiștii. Reprezentanții DSP Caraș-Severin spun că apa a fost contaminată cel mai probabil cu fertilizatorii agricoli, gunoi de grajd sau din cauza deversărilor de ape reziduale domestice.
Deşi sunt cazuri în care inspectorii DSP preiau singuri probe de la diverse fântâni, de regulă asemenea analize sunt făcute numai la solicitaraea celor care folosesc apa din ele, aşa că instituția realizează, în acest caz, teste privind calitatea apei, contra cost. Prețul unui set de analize este de 105 lei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/