Probleme administrative sau întâlnire de partid? Primarul Boldea va fi prezent la București la o ședință a Asociației Municipiilor din România

Primarul Municipiului Lugoj, Francisc Boldea, va fi prezent astăzi la București pentru o întâlnire cu prim-ministrul Ludovic Orban și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, organizată de Asociația Municipiilor din România, din care face parte și Lugojul.

Prezența primarului Francisc Boldea este una simbolică, vizitele acestuia la București fiind mai mult excursii plătite de către administrația locală, decât succese organizatorice în ceea ce privește direcționarea de fonduri către oraș.

În aceste condiții, de la ora 10.00, la Palatul Victoria va avea loc întâlnirea prim-ministrului României cu membrii Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România, organism din care face parte și Municipiul Lugoj. La întâlnire vor participa și Ion Ștefan – Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administrației, Florin Câtu – Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boros – Ministrul Fondurilor Europene și Violeta Alexandru – Ministrul Muncii și Protecției Sociale precum și președinții ANAF și ANAP.

Administrația lugojeană nu a comunicat însă agenda de lucru a întâlnirii și care sunt subiectele de discuție în cadrul acestei întâlniri, la care se va deplasa și Boldea.

Tot marți, dar de la ora 14.00, la Parlamentul României, Comitetul Director al AMR se întâlnește cu Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, ședință la care vor mai fi prezenți și președinții comisiilor de buget – finanțe și administrație publică din Camera Deputaților.

Primarul Francisc Boldea conduce în acest moment orașul cu delegație, profitând de faptul că alegerile locale au fost amânate până la toamnă din cauza pandemiei.