Palatul Poştei din Timişoara va fi schimbat la faţă. „În ultimii 50 de ani nu s-a mai făcut nicio investiţie majoră”

Palatul Poştei din Timişoara va intra în reabilitare. Este anunţul făcut de Nicolae Robu, primarul oraşului, într-o conferinţă de presă în care au mai fost prezenţi Horia Grigorescu, director general al Poştei Române, şi Adrian Lulciuc, directorul regional. Propunerea de demarare a lucrărilor se va afla pe masa Consiliului de Administraţie, iar directorul general al Poştei Române este optimist că va trece.

În ceea ce priveşte documentaţia existentă, este o autorizaţie de construire care va trebui reînnoită. În trei luni se preconizează că toată documentaţia va fi finalizată, astfel încât să poată fi demarată achiziţia propriu-zisă şi lucrările la acest obiectiv. Valoarea estimată a lucrării este de de aproximativ 11 milioane de lei. Schimbarea la faţă a Palatului Poştei din Timişoara vine în perspectiva 2021, când Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii.

„Ca urmare a unor discuţii cu colegul meu de pe regiunea Timişoara şi ţinând cont de necesitatea acestei investiţii, ţinând cont că în anul 2021 Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană, ne-am gândit să punem pe făgaşul normal tot ceea ce înseamnă reabilitarea acestei clădiri de o importanţă foarte mare pentru acest oraş. Mă bucur că pot să anunţ faptul că în Consiliul de Administraţie va fi pe ordinea de zi şi sunt foarte încrezător că va fi votată această propunere de demarare a lucrărilor la Palatul Poştei din Timişoara, urmând ca în perioada imediat următoare să ne concentrăm foarte mult pe dezvoltarea acestui proiect pentru schimbarea la faţă a acestui edificiu”, a declarat Horia Grigorescu, director general Posta Română.

„Iată o altă clădire monumentală a oraşului nostru va intra în reabilitare. Dacă domnul director are convingerea că se va aproba în Consiliul de Administraţie şi eu am convingerea că aşa va fi. Adrian Bulciug s-a zbătut să aducă argumente pentru ca din mulţimea de obiective care necesită toate bani să se desprindă şi acest obiectiv al Timişoarei şi să fie pe o poziţie eligibilă la finanţare”, a adăugat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Adrian Lulciuc, directorul regional al Poştei Române, subliniază că aceasta va fi singura lucrare importantă care va fi efectuată la clădire în ultima jumătate de secol. „În ultimii 50 de ani nu s-a făcut nicio investiţie majoră. Este prima investiţie cu adevărat importantă după 50 de ani pentru Poşta Română şi cu drag vă invit pe toţi să folosiţi serviciile Poştei Române, cele mai calitative din România astăzi”, a spus Adrian Lulciuc, director regional Poşta Română.