Problema drogurilor, pe masa oficialilor județeni!

În cadrul Colegiului Prefectural organizat în cursul zilei de astăzi, oficialii din Caraș-Severin au adoptat, în unanimitate, Strategia Județeană Antidrog pe perioada 2014-2020. Alături de această strategie s-a hotărât și aprobarea planului de acțiune prin care situația consumului de droguri să fie ținută sub control.

Mai mult decât atât, în cadrul ședinței organizate astăzi s-a ridicat la fileu și o problemă cu care se confruntă cele mai multe județe din țară, printre care și Caraș-Severinul. Inspectorul principal de poliție, Sorin Andrițoi, a subliniat nevoia de specialiști pentru ca ținerea în frâu a consumului de droguri, precum și combaterea acestui fenomen, în plină dezvoltare, să fie eficiente.

Mai exact, Agenția Județeană Antidrog Caraș-Severin ar mai avea nevoie de cel puțin patru specialiști în domeniu pentru a putea acoperi fără probleme toate situațiile de acest fel. Pe lângă un ofițer de poliție ar fi nevoie și de un psiholog, dar și de cel puțin un medic specialist.

De asemenea, au fost prezentate și o serie de factori care influențează din ce în ce mai mult evoluția fenomenului drogurilor. Printre acești factori au fost amintiți precocitatea în debutul consumului de droguri, apariția și răspândirea modelului policonsumului, dar și existența unei relații foarte strânse între debutul precoce în consumul de droguri și modelul consumului recreațional.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Mai mult decât atât, autoritățile competente în domeniu au subliniat și necesitatea, la nivel de județ, a creșterii nivelului de informare, educare și conștientizare, acțiuni vitale pentru tăierea de la rădăcină a evoluției consumului de droguri. De asemenea, Agenția Județeană Antidrog cere și sprijinul cât mai multor autorități competente, care ar putea participa la această conștientizare a populației.

Până în momentul de față, cel mai operativ au colaborat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, instituție care a sprijinit constant acțiunile antidrog demarate periodic la nivel de județ.

Foto: arhivă

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/