Problema carantinării migranților care ajung în Timișoara, dezbătută la primărie. Fritz: „Este o problemă națională și nu trebuie lăsată Timișoara să se descurce singură”

Dominic Fritz i-a convocat la primărie pe reprezentanții instituțiilor implicate în gestionarea situației refugiaților și a migranților, în contextul pandemiei. Timișoara, spune edilul local, nu are suficiente resurse pentru carantinarea acestor persoane, iar o soluție ar trebui dată de la nivel central. Fritz se va afla marți, la București, la o întâlnire cu ministrul de Interne pe această temă. 

La întâlnirea de la primărie au participat reprezentantul OMS în România, cel al UNHCR România, dar și directorul DSP Timiș, cel al Poliției locale Timișoara, directorul Centrului de Refugiați din Timișoara și comisarul-șef în Serviciul Județean Poliția de Frontieră.

„Avem la Timișoara o situație singulară în România, pentru că cei mai mulți dintre migranți ajung la Timișoara. Suntem singura autoritate din județ care asigură carantinarea migranților și este o situație care trebuie să se schimbe. Sunt persoane fără adăpost, probleme sociale și de sănătate care trebuie gestionate și simțim că noi, ca oraș, nu avem resursele necesare. Este o problemă națională și nu trebuie lăsată Timișoara să se descurce singură.”, a explicat Dominic Fritz celor prezenți la întâlnire.

Potrivit primarului, cei mai mulți migranți depistați pe străzile orașului sunt din centre pentru refugiați din alte județe, iar polițiștii locali îi pot doar îndruma să se întoarcă acolo. Numai duminică, 14 februarie, pe străzile din oraș au fost depistați 31 de migranți din 5 centre din țară.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Una dintre soluțiile înaintate de Fritz este carantinarea acestor persoane în pensiuni, iar costul cazării să fie decontat de Ministerul Sănătății. Reprezentantul UNHCR România a spus însă că pentru rezolvarea situației ar fi necesare politici pe termen lung, care să fie luate în vedere de organismele de la un nivel superior celui local.

CITEȘTE ȘI: Probleme cu spațiile de carantinare pentru migranți, în județul Timiș. Dominic Fritz cere sprijin de la CJT și de la centru

Foto: Primăria Timișoara

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/