Problema câinilor vagabonzi le dă bătăi de cap autorităților locale din Anina

Câinii fără stăpân reprezintă o problemă fără de sfârșit pentru majoritatea UAT-urilor din Caraș-Severin. Se întâmplă și la Anina, unde primarul Românu nu mai știe cum să stopeze acest fenomen dat fiind faptul că „suntem o localitate de tranzit”.

Deși, recent, Primăria Anina a bătut palma cu o asociație din Germania Asociația Standpunkt e.V. din localitatea bavareză Greußenheim pentru gestionarea situației patrupedelor abandonate, edilul orașului nu știe ce să mai facă, întrucât pe zi se trece numărul acestora este în creștere: „Oamenii vin și lasă câini în Anina. Avem o situație în care îi vedem cum sunt aduși, persoane care se rotesc pe acolo și nu știu unde să-i ducă. E greu să facem față situației mai ales că patrupedele sunt aduse seara.”, a explicat Gheorghe Românu pentru expressdebanat.ro .

Singura variantă pe care o vede primarul, deși aceasta nu constă într-o soluție pe termen lung, este să prindă animalele și să le ducă la adăpost.

În momentul de față, adăpostul de câini, după cum a explicat șeful administrației publice locale Anina, are o capacitate de 50 de locuri, existând posibilitatea extinderii acestuia: „Avem un contract făcut cu această asociație de câini care vrea să preia activitatea.”, a mai punctat edilul-șef Românu.