Criză de supraveghetori la BAC

Deși organizarea examenului de bacalaureat este în grafic în județul Caraș-Severin, mai sunt probleme legate de desfășurarea probelor scrise. Cei din conducerea Inspectoratului Școlar însă, îi asigură pe absolvenții claselor a XII-a că lucrurile se vor rezolva.

Deși de astăzi încetează mandatul de inspector școlar al „generalului” Adrian Doxan, acesta a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a vrut să clarifice faptul că județul Caraș-Severin este în grafic în ceea ce privește organizarea examenului de bavalaureat. În conturile instituției au ajuns sume importante de bani, care permit cumpărarea celor necesare pentru desfășurarea examenului. De exemplu, numai pentru fișele tipizate, în județ au ajuns 21.600 de lei. Astfel că, produra de achiziție este în plină desfășurare. Alți bani, sunt pentru cumpărarea de camere web.

În ce privește minusurile la examenul care bate la ușă, acestea sunt legate de faptul că dascălii sunt dezinteresați să se mai implice în supravegherea probelor scrise, după ce anul trecut au dat cu subsemnatul la Parchet, din cauza fraudelor din sălile de examinare. „Singura problemă care ar putea exista este cea a supraveghetorilor și a evaluatorilor pentru probele scrise. Ne trebuie 800 de supraveghetori, iar până acum sunt înscriși doar 410, ceea ce înseamnă, totuși, o creștere față de ultima întâlnire cu directorii de școli, atunci când erau înscriși numai 120 de persoane, interesate de implicarea în examenul de bacalaureat”, a declarat astăzi, inspectorul școlar general, Adrian Doxan, încă pe funcție în instituția cu atribuții în învățământ.