„Probabil am fost buni doar pentru a merge la vot. Sper să nu o luăm de la capăt cu hârtia igienică şi kilogramele de făină”

Incertitudine, spaimă, deznădejde – asta se poate citi în ochii românilor după mai multe zile în care numărul persoanelor depistate cu noul coronavirus nu reușește să scadă sub pragul de 3.000. Deși relaxarea măsurilor impuse de autorități a fost văzută ca o gură de oxigen absolut necesară, o posibilă înăsprire a acestora ar putea genera panică, fapt care ar conduce la un nou episod al rafturilor goale în supermarketuri, așa cum s-a-ntâmplat în lunile de izolare.

„Nu cred că cineva mai are vreun dubiu vizavi de acest COVID-19, însă trebuie să conviețuim cu acesta. Nu este prima dată când omenirea se confruntă cu o criză sanitară. Revenirea la starea de urgență ar însemna încă o cărămidă pusă la instalarea cât mai repede a unei crize financiare, criză pe care abia de la anul o vom simți în adevăratul sens al cuvântului. Și așa, locurile de muncă sunt cum sunt, dar chiar trebuie să forțăm nota pentru a deveni o țară de șomeri? Probabil am fost buni doar pentru a merge la vot și probabil vom ieși din nou din case cu bilet de voie. E trist… Ce să facem? Să stăm în casă și să ne uităm zi de zi la politicieni cum se ceartă la TV, tot pentru ciolan? Nu cred că suntem atât de inconștienți încât să ne dorim să ne îmbolnăvim singuri sau să-i vedem pe cei din jurul nostru că suferă.”, explică o femeie în vârstă de 50 de ani, de pe raza orașului Moldova Nouă, care își desfășoară activitatea în industria ospitalității.

Mai mult decât atât, a mai adăugat femeia, înăsprirea măsurilor pentru a grăbi revenirea la normalitate nu va aduce decât haos, oamenii, de frică să nu rămână fără cele necesare traiului zilnic, urmând să năvălească din nou în supermarketuri, așa cum s-a-ntâmplat în perioada sărbătorilor pascale:

leader board 728 x 90 px

„Omul, în momentul în care este îngrădit, încearcă să facă tocmai contrariul și atunci mă întreb: de ce trebuie să asigurăm infrastructura necesară în acest sens? Nu ați văzut cum se-mbulzea lumea la supermarketuri de Paște? Abia dacă mai găseai un kilogram de făină, nu mai vorbim de spirt, drojdie sau alte produse. Sper doar să nu o luăm de la capăt cu hârtia igienică și kilogramele de făină”.

Sursa foto principal: forbes.ro.

Sursa foto: mirror.co.uk.