Pro România vrea să schimbe complet înfățișarea administrației publice de la malul Dunării, la alegerile din 2020: „Vrem să venim cu ceva nou: de la primar, până la consilieri”

untitled design set 970x90 px

Proaspăt intrați în aria politicului de la Moldova Nouă, reprezentanții partidului Pro România sunt focusați, momentan, pe alegerile europarlamentare din acest an, însă asta nu i-a împiedicat pe politicieni să-și facă planuri pe termen lung, mai exact să încerce să lucreze din timp la strategia pentru alegerile locale din 2020.

Gheorghe Cârpian, unul dintre reprezentanții lui Victor Ponta la Moldova Nouă, dezvăluie cu ce schimbări și-ar dori să apară partidul său în fața electoratului, la viitoarele alegeri locale. „Primul pas, ca să putem intra în Consiliul Local, este să avem o listă de consilieri (de la 1 la 22 sau câți sunt), însă nu orice consilieri, ci oameni care nu au mai făcut politică niciodată. Asta datorită faptului că am văzut la mai multe partide următorul lucru: oamenii care au rămas în Consiliul Local și-au pierdut din esență, dar și-au pierdut și interesul pentru comunitate. De aceea noi vrem să venim cu ceva complet nou”.

Cu sacul plin de promisiuni, omul de centru-stânga spune că partidul său vrea să demonstreze electoratului că și face ceea ce promite: „Toți au spus că vor veni cu ceva nou, însă mai apoi s-a dovedit că acel nou era doar pe jumătate. Cealaltă jumătate, tot la stadiul de vechi a rămas. Dar, nu! Noi vrem să venim cu ceva nou: de la primar până la consilieri”.

Totodată, Cârpian completează că nu trebuie făcută confuzia între noutate și neștiință. Chiar dacă Pro România nu-și dorește oameni cu experiență în domeniul politic la Moldova Nouă, asta nu înseamnă că viitorii consilieri vor fi lipsiți de profesionalism: „Ne dorim ca viitorii consilieri locali să fie profesioniști. Fie că vor veni din domeniul învățământului, al sănătății sau din domeniul afacerilor, ei trebuie să fie bine pregătiți profesional, pentru că altfel decurge o discuție pe tema problemelor comunității când oamenii sunt bine puși la punct cu acest subiect și au habar despre ce vorbesc”, concluzionează Gheorghe Cârpian, unul din reprezentanții Pro România, la Moldova Nouă.