UPDATE. PRO România câștigă teren în Banat. Încă un deputat din vestul țării pleacă din PSD!

explo 1000x200

După plecările unor „nume grele” din alte regiuni ale țării, dar și mutarea sonoră a lui Ion Mociolacă la PRO România, acum și deputatul de Timiș, Adrian Pau, face acest pas. Politicianul a ales să plece din PSD și a lăsat clar să se înțeleagă că problema majoră din partidul social-democrat o reprezintă, în opinia sa, Liviu Dragnea.

Pau este un apropiat al fostului premier, Sorin Grindeanu, și a vorbit în declarația sa despre momentul îndepărtării actualului șef al ANCOM de la șefia Executivului. „În urmă cu un an și jumătate, conducerea Partidului Social Democrat a decis să adauge o filă neagră în istoria politicii românești și și-a dat jos propriul guvern în urma unei moțiuni de cenzură, una pe care nu am susținut-o și am refuzat să o votez. De atunci, PSD a luat-o pe un drum greșit și s-a abătut de la principiile și ideile care ne-au adus de-alungul anilor atâtea victorii în luptele politice”, spune Adrian Pau în declarația sa oficială.

Răbdare, până a apărut o alternativă de stânga

Deputatul spune că a mai stat mai bine de un an și jumătate în partid pentru că a sperat că lucrurile se vor remedia. „Spuneam încă din luna iunie a anului 2017 că mergem într-o direcție greșită, dar nu am fost ascultat. În tot acest timp, am sperat că lucrurile se vor îndrepta și că vom reuși să ne respectăm principiile, dar mai ales promisiunile electorale, cele pentru care milioane de români ne-au votat. Din nefericire, speranța mea s-a năruit, dar nu numai a mea, ci a foarte multor români care au crezut în programul de guvernare al Partidului Social Democrat și ne-au mandatat pentru a-i reprezenta cu încrederea că vom îndrepta multe lucruri”, explică Pau așteptarea destul de lungă de la momentul marii dezamăgiri.

Degetul arătat spre Dragnea

Pau lasă clar să se înțeleagă că nu a mai tolerat modul dictatorial în care Liviu Dragnea conduce PSD-ul. „Într-un partid în care delictul de opinie este pedepsit până la excludere, într-un partid în care contează o singură voce și un singur interes, nu se poate coabita. Am decis ca de astăzi să mă alătur echipei Pro România, o echipă în care cred și în care se regăsesc mulți dintre prietenii alături de care am luptat în 2016 pentru scorul istoric reușit de PSD. Plecarea mea la Pro România nu înseamnă abaterea de la principiile social-democrației ci, din contră, o luptă pentru consolidarea lor. Le mulțumesc tuturor colegilor mei din Partidul Social Democrat pentru sprijinul pe care mi l-au acordat în toți acești ani și îi asigur că rămân același om pe care pot conta mereu”, a mai adăugat Pau.

De când a început anul 2019, la PRO România au trecut nume importante precum Corina Crețu, Mihai Tudose, Georgian Pop, Oana Silvia Vlăduca, Corina Bogaciu, Cătălin Zamfira și Gabriel Bodnariu. Rămâne de văzut dacă și alți parlamentari de Timiș vor face marea trecere spre PRO România de la PSD și dacă, până la urmă, și Sorin Grindeanu se va alătura partidului condus de Victor Ponta.


UPDATE, ora 11.20

Și purtătorul de cuvânt al PSD Timiș pleacă la PRO România

Luni dimineața, și Lucian Ursulețu, purtătorul de cuvânt al PSD Timiș, și-a anunțat, enigmatic și nu prea, plecarea la PRO România: „9 ani și 11 luni. Fix! Atât a durat experiența mea în PSD. De azi, drumurile noastre se despart, dar rămân cu multe amintiri. Unele plăcute, altele dureroase. Am întâlnit oameni absolut senzaționali, cu care voi rămâne prieten pentru totdeauna, cu alții probabil că nu. Viața ne duce pe alte drumuri, iar eu am ales să fiu parte activă a unui proiect nou, unul în care cred și în care se regăsesc oameni pentru care am muncit mult și cu drag. Ne vedem la Pro! Nu Pro TV!”, a fost anunțul lui Ursulețu pe pagina sa personală de Facebook.

Ursulețu era un apropiat al lui Sorin Grindeanu. Rămâne de văzut dacă și alți membri de partid fideli fostului viceprimar și premier vor alege același drum.

banner 970 x 250