Privații sunt dezinteresați. Bază de agrement la superlativ din bani publici!

Primăria Caransebeș s-a organizat în doar două săptămâni și a deschis singurul ștrand public din urbea de pe Timiș și Sebeș.

Pentru că nici în acest an nu fost doritori la licitațiile organizate de municipalitate pentru concesionarea bazei de agrement, administrația publică a efectuat lucrările de reabilitare necesare și a inaugurat astăzi Ștrandul Tineretului. Potrivit viceprimarului municipiului, Filip Strejariu, prețul biletului de intrare este modic, pentru a fi accesibil tuturor.

„În regie proprie, prin Serviciul Public de Reparații și Serviciul Piața Gugulanilor să amenajăm zona verde, să igienizăm bazinele și grupurile sanitare ca să putem da în folosință ștrandul de azi. Sunt temperaturi ridicate, astfel că este binevenită o bălăceală în cele două bazine. Mulțumesc angajaților care într-un timp record au reușit să efectueze aceste lucrări”, ne-a declarat Filip Strejariu, viceprimarul urbei.

Cele mai costisitoare din toate punctele de vedere au fost lucrările specifice reabilitării bazinelor de înot.

 „A fost nevoie de reparații la cele două bazine, de aplicarea unei vopsele speciale pentru piscine, cantitate destul de mare, pentru că bazinul mare are dimensiunile unui bazin olimpic, 50 m x 25 m și pentru că n-a fost dat în folosință de vreo 3 ani, am realizat lucrări de igienizare, cosit, vopsit, zugrăvit, grupuri sanitare reabilitate, instalația electrică refăcută și realizarea unor jocuri de culori pentru a se prezenta zona de intrare în ștrand cât mai primitoare și estivală”, a declarat șeful SPIR Ion Gheorghe Ștefan, cu prilejul inaugurării.

volei_strand

Având în vedere că lucrările au fost făcute în regie proprie și cheltuielile au fost relativ reduse, taxa de intrare la ștrand este de 2 lei pentru copii și 4 lei pentru adulți, iar închirierea unui șezlong este 5 lei.

Calitatea apei va fi monitorizată conform ordinului ministrului 119 din 2014, pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației. Zilnic vor fi ridicate probe ale apei din bazine, care vor fi duse la laborator spre analiză. În plus, vor fi amenajate și terenurile de volei pe nisip, fotbal și baschet, pentru iubitorii de mișcare.

 

 

Comments

  1. XXXLUTZ says:

    alooo gara? sursa pozelor? fmm de ziaristi de terasa!!! SURSA !!!!

  2. probleme... says:

    mai bine mai tarziu decat niciodata…