„Prințul Clisurii” schimbă cătușele DIICOT cu cătușele DNA! Procurorii anticorupție anchetează jaful de proporții din Primăria Pojejena!

Proaspăt eliberat din pușcărie, unde a stat cinci ani pentru că a constituit un grup infracțional organizat, Omer Radovancovici, fostul primar al Pojejenei, are toate șansele să se întoarcă după gratii! De data asta, împreună cu soția sa, Mira Radovancovici, actualul edil-șef al comunei de la Dunăre, care ar fi ascuns jaful din bugetul primăriei și ar fi atentat și ea la banul public!

Soții Radovancovici au intrat în atenția procurorilor anticorupție din mai multe motive, dar în special din cauza unor containere achiziționate pe vremea când în scaunul de primar stătea Omer. Mai întâi, sifonarea banului public a fost descoperită de Curtea de Conturi. „Deși valoarea containerelor achiziționate se ridică la suma de 450.194 lei, pentru achiziționarea acestora nu a fost organizată licitație potrivit prevederilor legale”, este prima constatare a auditorilor Curții de Conturi.  Achiziția a fost fracționată în șase contracte, pentru ca valoarea să fie mai mică de 15.000 de euro, tocmai pentru a fi fentată legea, pentru a se ocoli procedura scoaterii la licitație. Omer Radovancovici nu s-a grăbit să înregistreze plățile pentru containerele de gunoi în contabilitate. A făcut-o însă, în 2014, soția sa, Mira, devenită între timp primarul comunei. Neregulile cu aceste containere nu se opresc însă aici. O factură în valoare de 75.888 de lei, reprezentând contravaloarea a 17 containere, a fost achitată de două ori! Recepția containerelor s-a făcut în 2014, nu în momentul achiziționării, 2011. Ce s-a constatat?! Că s-au plătit 91 de bucăți, dar că, în realitate, la Pojejena există 77. Prețul unui container de plastic este și el fabulos în comuna celui supranumit „Prințul Clisurii”, iar facturile în original nu știe nimeni pe unde sunt.

Curtea de Conturi a descoperit  o mulțime de alte nereguli în Primăria Pojejena în mandatele soților Radovancovici, toate în urma săvârșirii unor fapte de natură penală.

Nu întâmplător, Mira Radovancovici, în timp ce soțul ei se odihnea după gratii, a ajuns să răspundă întrebărilor celor de la Direcția Generală Anticorupție, de la Reșița. „În cursul anului 2011, persoane din cadrul Primăriei Pojejena au încheiat un număr de 6 contracte de furnizare bunuri, cu încălcarea prevederilor OUG 34/2006 privind achiziţiile publice, vis-a-vis de achiziţionarea unor containere. Precizăm că în continuare se vor administra noi probe testimoniale”, explicau cei de la DGA Caraș-Severin, care au reținut în sarcina Mirei Radovancovici infracțiunile de instigare la fals intelectual și abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi infracţiunea de abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Cercetările celor de la DGA au condus spre descoperirea unui jaf de proporții care s-a făcut ani la rând în Primăria Pojejena, astfel că dosarul a fost trimis la DNA Timișoara, fiind vorba despre un prejudiciu mult mai mare și de fapte mult mai complexe. Ieri, procurorii anticorupție au audiat mai mulți actuali și foști angajați ai Primăriei Pojejena în legătură cu containerele respective, dar și cu alte achiziții dubioase. Citați ar fi fost și cei doi soți Radovancovici. Până la proba contrarie, Mira Radovancovici își susține nevinovăția, după cum declara aceasta pentru Express de Banat: „Eu nu am nicio treabă cu absolut nimic, nu am nicio implicare în nimic şi nu am nicio vină, nimic. Punct! Nu e absolut nicio problemă, nici nu a fost, nici nu va fi. Deocamdată se fac verificări, nu înseamnă că automat e cineva vinovat. Nicio faptă de corupţie nu există. Eu nu văd ce faptă de corupţie e aici şi nu ştiu despre ce se vorbeşte. E o eroare!”

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte incendiare din primăria condusă de soții Radovancovici!