Prinsă cu minciuna! O lugojeancă are dosar penal pentru că a spus autorităților că vine din Germania, deși ea venea din Italia

Nu toate persoanele care vin din străinătate dau dovadă de spirit civic, unele încercând din răsputeri să păcălească autoritățile, indiferent de riscul la care se supun sau îi pun pe cei din jur.

Este și cazul unei femei din Lugoj, care a crezut că poate păcăli autoritățile, mințind că vine din Germania, deși s-a întors din Italia, dintr-o zonă în care pandemia coronavirus face ravagii, Provincia Balzano. Femeia a fost depistată în stația de debarcare de pe strada Coloman Walisch, după ce a călătorit cu un autobuz din Provincia Bolzano, situată la granița cu Austria. A intrat prin vama Nădlac și a mințit că venea din Germania.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj a anunțat că femeii i s-a deschis dosar penal.

„În data de 13.03.2020, numita C.R.R. s-a întors din Italia (Provincia Bolzano), dintr-o zonă cu risc de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), iar la punctul de trecere a frontierei Nădlac a declarat că vine din Germania, ascunzând faptul că vine dintr-o zonă puternic afectată de virusul sus menţionat, existând riscul de răspândire a respectivei boli. Menționăm că deplasarea a făcut-o cu un autocar, fiind depistată de lucrătorii Poliției Municipiului Lugoj în stația de debarcare/îmbarcare persoane de pe strada Coloman Wallisch din Lugoj”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Femeia s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, riscând pedeapsa cu închisoarea.