Primul român mort din cauza coronavirusului! Boala l-a răpus în Italia!

Ministerul Afacerilor Externe anunță că un român a murit din cauza COVID 19. Acesta se afla în Italia și avea și alte probleme de sănătate.

„În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente”, anunță Ministerul de Externe.

În țară, două noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate sâmbătă, în Constanța. Este vorba de o femeie de 53 de ani, medic, și de soțul ei, un bărbat de 54 de ani. Bilanțul urcă la 99 de bolnavi, la doar un pas de scenariul 3.

UPDATE, ora 15.00

Se pare că este vorba despre o femeie de 80 de ani, originară din Maramureș, orașul Borșa. Aceasta s-ar fi aflat internată în regiunea Lombardia. A plecat în Italia pentru a-și îngriji sora de 75 de ani, care suferea de cancer. Aceasta a decedat din cauza bolii incurabile în urmă cu câteva zile.