Primul loc pe țară la înfiinţarea de IMM-uri!

1000x100 resita 02

Ministrul pentru IMM-uri, Radu Ștefan Oprea, a declarat săptămâna trecută, la o intâlnire cu mediul de afaceri din județul Dâmbovița, că la nivel național județul Caraș-Severin este campion la numărul de IMM-uri înființate.

Discuția a privit Programul Start-Up Nation și legislația în domeniu, iar ministrul a prezentat și datele statistice cu privire la IMM-uri și la finanțările prin programul Start-Up Nation. Programul presupune obţinerea unei alocaţii financiare nerambursabile, în valoare de 200.000 RON, şi va continua şi în următorii doi ani cu câte 10.000 de proiecte/an. Prin acest proiect, ministerul urmăreşte să sprijine dezvoltarea firmelor româneşti, contribuind, astfel, la creşterea economică înregistrată la nivelul României. Totodată, ministrul a făcut precizarea că, în anul 2017, programul Start-UP Nation s-a concretizat în 8444 de proiecte acceptate. Pentru 1270 dintre acestea, cererile de plată au fost deja soluţionate.

publicitate online in ziar Express de Banat
publicitate tmc 640

Ministrul Radu Ştefan Oprea crede că programul este benefic și stimulează mediul antreprenorial, dând și exemple concrete. Din datele ministerului, pe locul I, la nivel național, la firme noi înregistrate se situează județul Caraș-Severin, urmat de județul Dâmbovița.

publicitate Timisoara banner maxagro