Primul focar de coronavirus în Caraș-Severin după două luni de pauză!

researcher team analyzing coronavirus medical expertise during covid19 vaccine development

Se reactivează focarele de coronavirus în județul Caraș-Severin! Odată cu creșterea numărului de cazuri, astăzi a fost activat un nou focar, primul din ultimele două luni.

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a raportat astăzi un focar activ de coronavirus în municipiul Caransebeș. Este vorba despre trei persoane bolnave, toate făcând parte din aceeași familie. Ultimul focar a fost înregistrat în 11 iunie.

În urmă cu o săptămână, doar 6 cazuri au fost semnalate în două săptămâni. Astăzi însă numărul de îmbolnăviri raportat la 14 zile este de 16: 4 la Reșița, 3 la Caransebeș, câte două la Zorlențu Mare, Brebu și Ticvaniu Mare și câte un caz la Păltiniș, Obreja și Oravița.

leader board 728 x 90 px

10 persoane sunt internate astăzi în spital în Caraș-Severin: 6 la Caransebeș, două la Reșița și două pe secția ATI a Spitalului din Reșița.

În privința vaccinaților, județul este departe de idealul de 200.000 de imunizați, anunțat de prefectul Cristian Gâfu. Doar 53.579 de persoane sunt imunizate cu două doze, 7.325 cu doza unică de la Johnson&Johnson și doar 2.185 sunt imunizați cu o primă doză.

CITEȘTE ȘI: Doar 6 cazuri de coronavirus în ultimele 14 zile! Ce localități din Caraș-Severin au mai înregistrat îmbolnăviri?