Primul caz de gripă la Lugoj! La Spitalul Municipal predomină însă pneumoniile, mai ales la copii

untitled design set 970x90 px

Odată cu sezonul rece, în județul Timiș s-au înregistrat până în prezent sute de cazuri de viroze și pneumonii, dar și-a făcut apariția și gripa.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Județeană Timiș, conform metodologiei de supraveghere a gripei și infecțiilor acute respiratorii pentru sezonul 2019-2020, se continuă raportarea de către toți furnizorii de servicii medicale a cazurilor de infecții acute respiratorii.

Conform statisticii, la jumătatea lunii decembrie, la nivel județean, au fost raportate un număr de 1.765 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare cu 49 de internări, precum și 294 de pneumonii cu 41 de internări și au fost confirmate două cazuri de gripă. Totodată, până la data de 15 decembrie 2019 a fost raportat un caz de suspiciune de gripă din santinela SARI a Spitalului de Boli infecțioase „Victor Babeș” Timișoara care este pozitiv pentru virusul gripal AH1.

La Lugoj, încă de la debutul anotimpului rece, situația se prezintă în parametri normali în ceea ce privește internările, medicii de la Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” precizând că la momentul actual nu există motive de îngrijorare pentru comunitatea lugojeană. De la începutul anului, la unitatea spitalicească din municipiu au fost internați șapte pacienți cu pneumonie, dintre care șase se află la Pediatrie, iar celălalt este un adult în vârstă de 65 de ani. Au fost internați și alți doi pacienți cu viroză. La Lugoj s-a înregistrat și primul caz de gripă.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Avem un caz de gripă, primul din acest sezon, depistat în decembrie. Este vorba despre o fată în vârstă de 13 ani, nevaccinată, cu stare bună, internată pentru izolare”, precizează dr. Valentin Predescu, medic la secția de boli infecțioase.

Potrivit reprezentanților DSP Timiș, raportările se încadrează în valorile așteptate pentru acest sezon, însă populația trebuie să respecte normele de igienă, să evite aglomerările umane și să izoleze bolnavii, pentru a preveni o epidemie.

Cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă este vaccinarea antigripală. Din tranșele de vaccin gripal repartizate județului Timiș, până la jumătatea lunii decembrie 2019 au fost administrate un număr de 17.688 doze. Acestea au fost administrate personalului medico-sanitar, cât și prin cabinetele medicilor de familie, persoanelor aparținând grupelor de risc, precum și persoanelor instituționalizate și personalului de îngrijire a acestora.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/