Primul cărășean infestat cu COVID-19: E o mare prostie, o manipulare, mi-e frică doar de soția mea, care e însărcinată în două luni!

Tânărul din Reșița confirmat ieri cu coronavirus acuză autoritățile că manipulează lumea și că instaurează nejustificat o stare de panică în rândul populației!

De pe patul de spital de la „Victor Babeș” din Timișoara, reșițeanul de 27 de ani îndeamnă la calm. „Sunt bine, e mult mai bine decât la Reșița, e diferență mare între condițiile de aici, de la Timișoara, și cele de la spitalul din Reșița. Sincer să fiu, mie mi se pare cea mai mare prostie asta cu coronavirusul. Bagă panică în oameni! Eu știu prin ce am trecut, eu am trecut prin răceli mult mai grave, acum e o prostie ce se întâmplă, se manipulează oameni. Astăzi am primit o singură pastilă de Vitamina C, așa se tratează acest virus ucigaș! Sunt bine, nu am niciun fel de simptom, stau cu un bărbat de 55 de ani în salon și ne plictisim”, a declarat acesta pentru expressdebanat.ro.

Primul infestat cu COVID-19 din Caraș-Severin a relatat și împrejurările în care ar fi contactat virusul. „Am intrat indirect în contact, la locul de muncă, cu acea femeie, care la rândul ei intrase în contact cu cineva care între timp a fost descoperit cu coronavirus. Nu știu sigur dacă ea este sursa. Știu că ea a intrat în contact cu o persoană care ulterior a fost diagnosticată cu coronavirus. Ea a fost vineri în magazinul în care lucrez, a intrat în contact cu mai mulți colegi, nu doar cu mine. Sâmbătă și duminică am fost liber, luni am fost la lucru și am avut acele simptome, motiv pentru care am sunat la 112. S-a creat aiurea panică. Colegii mei sunt toți izolați la domiciliu. În 9, când m-au dus la UPU, se loveau unii de alții, nu știau ce să mai facă. M-au băgat într-o cameră de 2×2 metri, fără toaletă, fără nimic. Mirosea a vopsea, era imposibil de stat. Aseară m-au dus la Timișoara, m-au pus pe jos în ambulanță, legat la mâini și la picioare. Acum am doar dureri de spate, nimic altceva!”, a mai dezvăluit acesta. 

La starea de temere creată în Reșița au contribuit și știrile false sau inexacte, atrage atenția bărbatul internat la „Victor Babeș”: „Au scris unii numai prostii, că am fost la fitness, că am fost plecat în Italia, că am casă la Târnova, nu e nimic adevărat. Nu am fost în sala de fitness de o lună. M-am întâlnit cu niște prieteni la supermarket, am folosit taximentrul, asta e adevărat. Le-am comunicat celor de la Direcția de Sănătate Publică. Singura mea problemă e legată de soție. Ea lucrează în același magazin cu mine și e izolată la domiciliu. Ea e însărcinată în două luni, de ea mi-e frică. Ei nu i-au recoltat probe încă!”

Un alt aspect important e legat de o altfel de frică. Tânărul confirmat cu coronavirus a dezvăluit pentru expressdebanat.ro că unii colegi sau persoane cu care a intrat în contact se tem să se afle acest aspect, ca nu cumva să fie băgați în carantină și să lipsească de la lucru. Nu de alta, dar au familii, au copii și aceste de măsuri preventive i-ar putea lăsa cu buzunarele goale!