UPDATE. Primul cărășean confirmat cu coronavirus, angajat al celui mai mare magazin din Reșița!

Autoritățile din Caraș-Severin au început procedurile de identificare a tuturor persoanelor cu care tânărul de 27 de ani infestat cu COVID-19 a intrat în contact. Misiunea lor e extrem de dificilă, fiind vorba despre foarte mulți oameni!

„Ieri s-a dus la spital. Până pe la 19-20 a fost la lucru. Ieri a avut febră și a plecat de la lucru la spital. Din câte am înțeles, de la lucru ar fi luat virusul. Ar fi venit cineva de la Timișoara care a avut contact cu persoane infestate. E vorba despre șefa prietenei fiului meu. Ea lucrează la biroul de credite din magazin. Șefa ei ar fi venit de la Timișoara, săptămâna trecută, ar fi împărțit împreună ceva pliante prin magazin. Sâmbătă au zugrăvit și a crezut că e o răceală normală. Ei locuiesc împreună, dar prietena lui nu are niciun fel de simptome”, a declarat pentru Express de Banat tatăl pacientului.

Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin a confirmat oficial prezența virusului și a anunțat măsurile ce se iau de urgență. „Un bărbat de 27 de ani din Reșița este primul pacient cu rezultat pozitiv la coronavirus, din Caraș-Severin. El s-a prezentat la UPU Reșița cu simptome oarecum atipice dar a fost izolat aici și i s-au recoltat probe care au fost trimise la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara. Primul set de analize a avut un rezultat neconcludent, dar un al doilea set a ieșit pozitiv. De menționat că nu a călătorit în ultima vreme în Italia sau altă țară afectată de coronavirus”, a precizat Daniel Botgros.

La această oră, tânărul este transportat cu izoleta la Timișoara, unde va fi internat, la Spitalul ”Victor Babeș”. Imediat va începe o anchetă epidemiologică a contacților, mulți la număr, dat fiind faptul că în magazinul în care acesta lucrează sunt zeci de angajați și sute de clienți în fiecare zi. Prietena pacientului este în acest moment izolată la domiciliu, conform protocolului din aceste situații și este asimptomatică. Și aceasta ar fi făcut deja analizele specific, dar primul rezultat ar fi fost, ca în cazul iubitului său, neconcludent.

UPDATE

Tânărul a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara în jurul orei 23.30, dar la scurt timp a ajuns și pacientul aflat în carantină în Arad. Astfel, reșițeanul a fost plasat în salon după mierzul nopții. „Nu am întâmpinat probleme pe timpul transportului. Pacientul nu este simptomatic în acest moment”, a spus medicul care l-a însoțit până la Timișoara.