Curtea Casei de la Măicuța din satul Secusigiu, județul Arad, se deschide în premieră pentru oaspeți la 11 mai. Atunci va fi organizat și primul Banat Brunch aici.
Casa de la Măicuța (Secusigiu nr. 210) se va transforma la 11 mai într-un adevărat spațiu de cultură gastronomică. Localnicii își propun să prezinte publicului istoria și cultura comunității exact la 100 de ani de la organizarea în localitate a serbării câmpenești. Va fi cu povești spuse ca să redea atmosfera din gospodăriile localnicilor și mâncare pregătită după rețete locale.
Deschiderea evenimentului va avea loc de la ora 11.30. Meniul constă în aperitive, mâncare caldă și desert. Vizitatorii vor putea gusta brânză de oaie de la familia Preda, pită de Pecica cu untură și boia sau cu miere de stup. Nu va lipsi nici „zupa” de găină cu tăiței de casă sau carnea gătită în „dubă”. La desert se vor servi prăjituri tradiționale.
Evenimentul cuprinde și activități. Între orele 11 și 13, în curtea casei vor fi organizate ateliere de croșetat, iar între 13 și 15, studenții de la Facultatea de Arhitectură din Timișoara vor ghida un tur de arhitectură al locului.
Va putea fi vizitată și stâna familiei Preda, acolo unde va fi organizat și un atelier demonstrativ de făcut brânză.
Cei care vor să participe la eveniment își pot înscrie intenția aici.