Expoziție dedicată Conacului Mocioni de la Foeni, la Bastionul din Timișoara

expozitie dedicata conacului mocioni din foeni
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Operele artiștilor români și islandezi realizate în proiectul de revitalizare a Conacului Mocioni vor putea fi vizualizate la Centrul Multifuncțional Bastion începând cu 19 aprilie. 

Expoziția „Heritage of the past-Future of the Community” cuprinde lucrări de fotografie, cianotipie, pictură, grafică și artă digitală. Acestea au fost realizate de artiști români și din Islanda: Andrada Damianovskaia și Corina Nani, precum și de Renée Renard, Saint Machine, Sorin Scurtulescu, Ana-Maria Szollosi, Sara Björg și Rebekka Ashley.

Lucrările au fost expuse timp de trei săptămâni în capitala Islandei. Vernisajul expoziției de la Timișoara va avea loc în 19 aprilie, de la ora 17. Operele vor putea fi admirate de public până în 10 mai.

În paralel, la Foeni se desfășoară rezidența de artă stradală și peisagistică unde artiștii români Analisa Radu și Flavius Roua, alături de islandezul Úlfur Logason decorează fațadele a trei clădiri reprezentative din comunitate: primăria, școala și grădinița. Din aceeași rezidență face parte și muralul artistei Corina Nani, „Conacul Mocioni între trecut și viitor”, lucrare finalizată în luna martie pe peretele stației de autobuz din Foeni.

Organizarea rezidențelor artistice și cea a expoziției itinerante fac parte din activitățile de revitalizare a Conacului Mocioni. Conacul este încă în lucrări de reabilitare realizate cu finanțare prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

expozitie dedicata conacului mocioni din foeni (1)

expozitie dedicata conacului mocioni din foeni (2)

expozitie dedicata conacului mocioni din foeni (3)

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/