Primul bănăţean intrat în Top 100 mondial la tenis!

Până astăzi, 10 jucători români de tenis intraseră, de-a lungul timpului, în Top 100. Niciunul dintre ei nefiind însă din Banat. Azi, în turneul ATP de la Madrid, s-a înregistrat premiera!

Arădeanul Marius Copil se afla la începutul acestei săptămâni pe locul 104 mondial, cu 532 puncte, la doar 12 puncte de locul 100. Prin victoria din turul 1 de azi de la Madrid, împotriva lui Guillermo Garcia-Lopez (7-6, 4-6, 7-6), Marius Copil are garantată intrarea în Top 100, indiferent de rezultatul meciului său de mâine cu liderul mondial Andy Murray. Actualizarea clasamentului se face săptămânal, deci noua ierarhie va intra în vigoare luni, 15 mai.

În topul primilor 100 de jucători au mai intrat în trecut Ilie Năstase, Ion Țiriac, Florin Segărceanu, Adrian Voinea, Dinu Pescariu, Andrei Pavel, Răzvan Sabău, Victor Crivoi, Victor Hănescu și Adrian Ungur. Datorită punctelor acumulate la Madrid, Marius Copil va intra în Top 100 undeva pe poziţia 90!

Marius Copil este astfel primul bănăţean care pătrunde în Top 100. S-a născut în 1990 la Arad şi, fiind cel mai bun jucător român al momentului, face parte din echipa naţională de Cupa Davis.

Sursa foto: radiovacanta.ro