Primii copii din Timiș depistați cu noul coronavirus, după debutul anului școlar. Elevii nu s-au infectat la cursuri

scoala

Sunt 9 elevi în județul Timiș care au fost depistați cu Covid-19, în primele trei zile de la începutul noului an școlar. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Timiș, în unitățile de învățământ din județ au fost confirmați pozitiv și doi dascăli, respectiv 3 cadre auxiliare. 

„În aceste trei zile avem 5 colegi, doi profesori și doi personal nedidactic și auxiliar, care sunt pozitivi, 4 în Timișoara și unul în Lugoj. Și avem 9 elevi, 8 în Timișoara și unul în Lugoj. Școlile sunt diferite. Ce știu eu este că avem o grupă de preșcolari, grupa mică de la Grădinița PP11 care a trecut în online. Acolo avem o educatoare care este pozitivă.”, a declarat Marin Popescu, inspectorul școlar general de Timiș.

Potrivit lui Popescu, abia după o săptămână vor putea fi depistate eventuale cazuri de îmbolnăviri care au avut loc în școală, așa că cel mai probabil, toți cei confirmați la această dată cu Covid-19 s-au infectat înainte de debutul anului școlar.

În ceea ce privește imunizarea anti-Covid, din cele 6.700 de cadre didactice din județ, până acum s-au vaccinat cu ambele doze 3.858 de persoane, iar alte 174 – cu prima doză. În ceea ce privește personalul auxiliar, din totalul de 2.651 s-au imunizat cu ambele doze 1.208 persoane, iar 88 cu o singură doză. Iar datele DSP Timiș indică faptul că în județ s-au vaccinat cu două doze 3.590 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani.

În contextul creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 la nivelul județului, inspectorii școlari iau în calcul și testarea la intrarea în școală.

„Directorii unităților de învățământ au transmis părinților un acord cu privire la testarea copiilor în școli, pentru că ei trebuie să își dea consimțământul. Voi avea o discuție cu directorul DSP, în măsura în care se poate și există stocuri, la solicitarea unităților de învățământ, dacă pot să transmită către aceste unități de învățământ un minim de teste astfel încât acestea să le aibă la dispoziție.”, a explicat Marin Popescu.

Pe de altă parte, de joi începe distribuirea măștilor de protecție în școlile din Timișoara, cele puse la dispoziție de primărie. Este vorba de 48 de unități de învățământ care vor primi aproximativ 460.000 de măști, de care vor beneficia 39.000 de elevi.

CITEȘTE ȘI: 740.000 de măști de protecție, pregătite pentru unitățile de învățământ din Timiș, la început de an școlar

upt 1000x100