Primele probe, primele reușite pentru pompierii cărășeni

Prima zi din concursul serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, etapa zonală, a adus câteva premii în județ.

Concursul pe zona de sud-vest al pompierilor profesioniști se desfășoară la Detașamentul de Pompieri din Caransebeș. Ziua de ieri a întrunit primele probe din concurs, scara de fereastră, o probă ce se realizează individual și mai apoi pe echipe, și realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă. În concurs participă, pe lângă județul Caraș-Severin, județele Mehedinți, Gorj, Dolj și Vâlcea. La aceste probe din prima zi de concurs, pompierii cărășeni s-au dovedit a fi mai pricepuți și mai rapizi la proba scara de fereastră, unde, la individual, locotenentul Cosmin Ilie, din partea ISU Caraș-Severin, s-a clasat pe primul loc, fiind urmat de Iulian Pătrașcu și Ionuț Lepădatu, amândoi din partea ISU Mehedinți.

concurs pompieri concurs pompieri

La aceeași probă, dar pe echipe, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Caraș-Severin s-a clasat tot pe podium, dar pe locul al treilea, primele două locuri fiind ocupate de echipele județelor Mehedinți și Dolj. La ultima probă, realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă, Caraș-Severinul s-a clasat pe locul al IV-lea, fiind depășit de Mehedinți, Vâlcea și Dolj. Pe ultimul loc la această probă s-a aflat ISU Gorj, cu cel mai mare timp de execuție.

Concursul continuă și astăzi, cu alte două probe, pe stadionul din Caransebeș. „Competiţia se defășoară pe stadionul CFR din municipiul Caransebeş, cu ultimele probe: pista cu obstacole pe 100 metri şi ştafeta 4×100 metri. La final, va avea loc festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi”, precizează locotenentul Adriana Marghescu, ofițer relații publice din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș-Severin.

pompieri in concurs pompieri in concurs

 

banner 1000 x 100 hd