Primele poze la înălțime. Peisaje de poveste pe Muntele Semenic!

explo 1000x200

Pasionații de fotografie n-au ratat prima zăpadă de pe Muntele Semenic. Acum, că ruinele lui Gruia Stoica nu se mai văd, iar clădirile în paragină au înghețat, putem spune că avem o zonă turistică de invidiat.

Pe munte a picat prima zăpadă în această săptămână, aspect care i-a entuziasmat pe pasionații de schi că iarna aceasta vor putea practica din plin sportul lor preferat. Deocamdată, instalațiile sunt înghețate, dar prognozele meteo sunt îmbucurătoare, cel puțin la momentul actual. Până una alta, cei pasionați de fotografie au vrut să fie primii la înălțime, astfel că au început să fotografieze frumoasele peisaje din zona montană încă din luna noiembrie. Cum stratul de zăpadă acoperă acum noroiul, Muntele Semenic dezvăluie o lume de-a dreptul mirifică. Ciprian Floare este primul reșițean care a vânat frumusețea înghețată!

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157649750003795″]

Și în luna noiembrie peisajele surprinse de Ciprian sunt la fel de frumoase, chiar dacă zăpada nu acoperise încă în totalitate versantul. Pe ici, pe colo câte un câine rătăcit sau adoptat de pensiuni părea nerăbdător să vadă urmă de turist prin zonă.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157649329348439″]

Cum sezonul rece este de-abia la început, operatorilor de turism nu le rămâne decât să spere că iarna aceasta va fi mai profitabilă decât cele din ultimii ani. Și șoseaua alpină este gata, astfel că și accesul dinspre zona de sud a țării este acum mult mai ușor.

FOTO: Ciprian Floare

Comments

 1. Poldy Bloom says:

  Foarte,foarte, foarte frumoase poze! Multumim!

 2. Vasile Ion says:

  Nu va suparati ,pozele sunt de anul trecut ,ca eu vin de pe Semenic si e alceva acolo, adica toate partiile inchise ,nu merge niciun teleschi, 5 persoane sus pina la ora 12. Posibil ca pozele sa fie mai vechi, apropo, credeam ca anul asta va fi ceva mai bine ca in ultimii ani ,dar sunt dezolat de ce e acolo, ne vom indrepta in viitor spere Straja , Muntele Mic, Stana de Vale ,ca ai nostri parca-s idioati. Pacat ca a murit Maestrul Sergiu Nicolaescu ,ca putea face un film frumos cu ruinele de pe Semenic.

 3. Ionut says:

  Poate că pozele sunt de acum câteva zile. Sunt cam 10 cm de zăpadă pe Semenic, dar nici vorbă de schiat. Foarte puțină lume, instalațiile nu funcționează , zăpada e moale, la ora 13 erau +6 grade.

 4. Sorin says:

  Pozele sunt de anul acesta, dar temperatura nu este suficient de scăzută – ziua sunt chiar 5 grade, iar stratul de zăpadă este de circa 15cm. Așa că nu poate fi vorba de schiat încă.
  La Văliug iarba este „verde și frumoasă” 😉
  Mai avem un pic de așteptat până să scoatem schiurile din debara.
  Pentru cei dornici de informații la zi, să intre pe http://www.cunoscresita.ro/semenic.htm și găsesc imagini live și prognoza meteo.