Primele doze din medicamentul anti-coronavirus prevăzut în contractul cu Comisia Europeană au ajuns la Timișoara

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” a primit 35 de flacoane din antiviralul Remdesivir, medicament administrat pacienților infectați cu SARS-CoV-2, cu forme medii și severe, aflați la Terapie Intensivă, anunță conducerea unității. 

Medicii de la Spitalul „Victor Babeș” au administrat acest medicament prima dată în luna mai unui pacient intubat și ventilat mecanic.

„Așteptăm ca în perioada următoare să mai primim încă 150 de asemenea flacoane, ceea ce ar asigura necesarul pentru 30 de pacienți. (…) Remdesivirul a dat rezultate foarte bune în tratamentul aplicat pacienților aflați în stare gravă, în Terapie Intensivă. Noi am administrat acest medicament prima data în luna mai unui pacient intubat și ventilat mecanic. Până acum am avut rezultate bune. Atunci, am reușit să obținem medicamentul fiind cooptați într-un studiu internațional. Acum am primit medicamentul în baza contractului semnat și finanțat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare”, a transmis Cristian Oancea, managerul spitalului, printr-un comunicat de presă.

Remdesivirul a fost acreditat luna trecută de Comisia Europeană a Medicamentului pentru a fi folosit în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus. România va primi 25.000 de flacoane de Remdesivir,  în trei tranșe. România este a doua țară, după Spania, în ceea ce privește alocările europene ale acestui medicament.