Primele concluzii în cazul accidentului de la TMK: de ce a murit muncitorul

Muncitorul care a decedat sâmbătă la Reşiţa într-un tragic accident de muncă produs la societatea TMK nu purta echipament de protecţie. Aceasta este prima concluzie a inspectorilor de muncă în a căror sarcină cade investigarea evenimentului.

„În timp ce se afla pe acoperişul halei de la oţelăria electrică a Societăţii Comerciale TMK Reşiţa SA, unde firma la care era angajat executa lucrări de reparaţii la acoperiş, manevrând printr-o cordelină o sarcină aflată în cârligul macaralei cu scopul de a o poziţiona pe locul de fixare, a păşit pe o placă veche de tablă din structura acoperişului care urma a fi înlocuit, aceasta cedând sub greutatea sa şi a căzut în gol de la înălţime. Victima nu purta echipament individual de protecţie pentru prevenirea căderii de la înălţime, aceasta decedând pe loc”, precizează comunicatul ITM Caraş-Severin primit pe adresa redacţiei.

Evenimentul este în prezent cercetat de inspectorii din cadrul serviciului Control, Securitate şi Sănătate în Muncă. Ei vor stabili împrejurările şi cauzele producerii tragediei.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=72157646474000286%20&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

 

Citeşte şi Accident mortal la TMK! Un muncitor a căzut de la 25 de metri