Primele concluzii în cazul accidentului de la TMK: de ce a murit muncitorul

Muncitorul care a decedat sâmbătă la Reşiţa într-un tragic accident de muncă produs la societatea TMK nu purta echipament de protecţie. Aceasta este prima concluzie a inspectorilor de muncă în a căror sarcină cade investigarea evenimentului.

„În timp ce se afla pe acoperişul halei de la oţelăria electrică a Societăţii Comerciale TMK Reşiţa SA, unde firma la care era angajat executa lucrări de reparaţii la acoperiş, manevrând printr-o cordelină o sarcină aflată în cârligul macaralei cu scopul de a o poziţiona pe locul de fixare, a păşit pe o placă veche de tablă din structura acoperişului care urma a fi înlocuit, aceasta cedând sub greutatea sa şi a căzut în gol de la înălţime. Victima nu purta echipament individual de protecţie pentru prevenirea căderii de la înălţime, aceasta decedând pe loc”, precizează comunicatul ITM Caraş-Severin primit pe adresa redacţiei.

Evenimentul este în prezent cercetat de inspectorii din cadrul serviciului Control, Securitate şi Sănătate în Muncă. Ei vor stabili împrejurările şi cauzele producerii tragediei.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157646474000286 “]

 

Citeşte şi Accident mortal la TMK! Un muncitor a căzut de la 25 de metri