Primarul Vela joacă dur: „A fost o ruşine să fim învinşi de o echipă dintr-o comună din judeţul Timiş! Nu este de glumă!”

FC Caransebeş joacă astăzi, pe terenul liderului, cel mai important meci al sezonului. De rezultatul de la Becicherecu Mic depinde soarta promovării în Liga a II-a.

Primarul Caransebeşului a digerat greu eşecurile gugulanilor de pe propriul teren suferite în play-off cu Iosif Rotariu pe bancă şi le-a reamitit fotbaliştilor că obiectivul echipei este unul singur: locul I şi, implicit, promovarea. Marcel Vela a explicat motivele pentru care s-a renunţat la serviciile lui Iosif Rotariu chiar înainte de meciul decisiv de la Becicherecu Mic, dar totodată şi-a manifestat încrederea în potenţialul echipei. „Schimbarea antrenorului Iosif Rotariu a fost o decizie a staffului tehnic al clubului, dar autoritatea locală ca principal finanţator este de acord cu această decizie având în vedere căderea începând cu sfârşitul lunii aprilie, când echipa adversă cu care ne batem la promovare a câştigat la Caransebeş, în faţa celui mai plin stadion din ultimii 20 de ani. A fost o ruşine pentru fotbalişti, pentru club, să fie învinşi acasă de o echipă dintr-o comună din judeţul Timiş! Să nu mai vorbim de înfrângerea pe care au suferit-o acasă în faţa celor de la Lugoj. Cred că aceste măsuri trebuiau luate atunci, radical, schimbat antrenorul, schimbată strategia, schimbată optica, pentru că transferuri de jucători în acea perioadă nu puteau fi făcute”, a declarat edilul-şef.

Mama Mia Becicherecu Mic conduce în clasament, dar are numai un punct în faţa gugulanilor, astfel că meciul direct de astăzi este o adevărată finală a play-offului. Cine va câştiga poate fi aproape sigur că din toamnă va juca în Liga a II-a. În cazul unei remize, promovarea încă se joacă, dar Mama Mia va avea prima şansă. Primarul Vela i-a avertizat pe jucătorii care s-au pregătit cu Sorin Gheju după plecarea lui Rotariu de importanţa acestui meci şi le-a zgândărit orgoliul în speranţa că vor face un meci mare. „Acum, în faţa unui meci decisiv, un meci cât un campionat, cred că este bine că jucătorii primesc un semn că nu este de glumă. Trebuie să îşi dea toată silinţa, să facă tot efortul pentru a câştiga acest meci care poate salva onoarea, imaginea şi obrazul fotbaliştilor din Caransebeş. Cred că mai au o şansă şi sper încă în această promovare. Îi mulţumesc lui Iosif Rotariu, ca de altfel şi lui Alin Artimon pentru toată activitatea, dar în viaţă câteodată divorţul este benefic”, a mai spus Vela.

Meciul dintre Mama Mia şi FC Caransebeş începe la ora 18.