Cât de pregătite sunt autoritățile județene pentru alegeri?

Cu toate că județul Caraș-Severin nu s-a confruntat foarte des cu situații neprevăzute în pragul alegerilor, autoritățile locale pregătesc ultimele detalii pentru a putea gestiona cu brio orice situație care ar putea crea probleme în secțiile de votare.

O singură zi îi mai desparte pe cărășeni de alegerea politicienilor care să îi reprezinte în Parlamentul European. Buletinele de vot au pornit încă de ieri pe traseu, urmând ca astăzi să fie înmânate președinților secțiilor de votare de pe raza întregului județ.

Buletinele pe care cărășenii își vor pune ștampilele au plecat spre secțiile de votare cu alai care să asigure paza, din care fac parte atât reprezentanți ai Instituției Prefectului, cât și reprezentanți ai Biroului Electoral Județean.

Nu au fost probleme deosebite în județul Caraș-Severin până acum, la niciun tip de alegeri desfășurate în ultimii ani. În cursul zilei de ieri a avut loc ultima ședință a Comisiei Tehnice constituită la nivelul județului pentru desfășurarea alegerilor europarlamentare. De asemenea, în cursul zilei de ieri au pornit pe trasee buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare, pentru că cele pentru alegerile parțiale de la Obreja au fost distribuite cu două zile înainte. Urmează ca în cursul zilei de astăzi buletinele să fie predate către președinții secțiilor de vot”, a explicat Silviu Hurduzeu, prefectul județului Caraș-Severin.

1000x200 dacus 02

Tot în cursul zilei de astăzi se pot depune și cererile pentru urna mobilă. Acestea trebuie aduse la președinții secțiilor de vot în intervalul orar 18-20. La finalul zilei, de asemenea, buletinele de vot vor fi sigilate în secțiile de votare, care vor fi preluate în pază de către reprezentanții instituției MAI.

Autoritățile județene au luat în calcul și situația, întâlnită destul de des la alegerile din ultimii ani, în care secțiile de votare au rămas fără alimentare electrică. Tocmai de aceea, acestea au fost dotate cu lanterne, dar au la dispoziție și electrogene care se află la Biroul Electoral Județean și de unde vor fi distribuite acolo unde vor fi întâlnite probleme.

Ne-am mai confruntat cu probleme cu energia electrică. Dacă vor fi astfel de probleme se vor lua măsuri pe loc. Există o dotare cu lantern, dar dacă situația o va impune vor fi identificate grupurile electrogene care vor fi duse la secțiile de votare unde nu va fi curent”, a mai explicat Silviu Hurduzeu.

publicitate si promovare online banner maxagro