Eşecurile reşiţenilor, sărbătorite cu mult alcool

Fotbaliştii de la Metalul Reşiţa şi handbalistele de la Universitatea Reşiţa sunt o prezenţă constantă în cluburile, barurile şi restaurantele oraşului.

Indiferent de rezultatele obţinute, aproape săptămânal, elevii lui Marian Pană sau fetele lui Cristian Busuioc se dau în spectacol, în văzul tuturor, fără să aibă nici cea mai mică reţinere. Presiunea care apasă atât de tare pe umerii rosso-nerilor la fiecare meci de acasă încât le înmoaie genunchii se risipeşte seara, când fotbaliştii driblează excelent pe ritmuri de manele. Handbalistele, sportive de nici 18 ani cele mai multe dintre ele, sunt deseori caraghioase pe semicerc, dar pe ringul de dans se dezlănţuie mai ceva ca animatoarele plătite să încingă atmosfera.

Fetele lui Busuioc, marcaj strâns la băieţii lui Pană!

Adevăraţi campioni la maratoanele bahice, fotbaliştii de la Metalul, în care Consiliul Local Reşiţa investeşte zeci de miliarde, o ţin într-o veselie. Înainte sau după meci, indiferent de zi sau de oră, rosso-nerii arată tuturor cum ştiu ei mai bine să o dea în bară. Cea mai recentă escapadă a avut loc aseară, în fieful maneliştilor. Penibili cu câteva ore mai devreme pe teren, în meciul cu FC Olt, jucătorii reşiţeni s-au descătuşat în club. Strâns marcaţi de nelipsitele handbaliste de la Universitatea, rosso-nerii au trecut repede peste un nou eşec suferit în faţa propriilor suporteri. Ieşirea definitivă din cărţile promovării i-a afectat atât de tare pe elevii lui Pană încât s-au chinuit până dimineaţa târziu. Dacă ritmul impus de copiii de la Slatina a fost imposibil de ţinut pe teren, cu totul altfel au stat lucrurile pe ringul de dans. Aici chiar s-a transpirat serios, fetele lui Busuioc dovedind şi ele o condiţie fizică de invidiat şi un talent care le recomandă pentru o altfel de carieră decât cea sportivă. După doar câteva ore de somn, fotbaliştii au avut program de refacere şi antrenament, pentru că miercuri se deplasează la Vâlcea. Adevăraţi profesionişti!

20 de milioane, pe seară!

Trebuie spus că nu toţi fotbaliştii de la Metalul sunt abonaţi ai cluburilor. Nici în cazul Universităţii nu e valabil pentru toată echipa. Frecvenţa cu care se întâmplă însă astfel de ieşiri se vede. Se vede pe teren, se vede în rezultatele Metalului şi ale Universităţii, se vede în randamentul fiecăruia şi se vede atunci când jucătorii se rup ,,inexplicabil”. Aseară, fotbaliştii erau în timpul lor liber şi, teoretic, puteau face orice îşi doresc. Lucrurile nu stau însă deloc aşa. Dacă atunci când intră în teren ar juca fotbal şi rezultatele ar fi pozitive, nimeni nu ar avea ce să le reproşeze. Dacă aşa ştiu ei să se distreze, să o facă, nicio problemă! Dar, când săptămânal petrec cu alcool, iar pe teren îşi scuipă plămânii după două sau trei sprinturi, spectatorii plătitori de bilet şi susţinători din punct de vedere financiar ai clubului, pentru că până la urmă banii Consiliului Local sunt banii reşiţenilor, au toate motivele şi sunt îndreptăţiţi să-i apostrofeze, să-i huiduie şi să le ceară celor care conduc acest club să-i pună pe liber. Nu de alta, dar nu e normal ca reşiţenii să achite notele de plată ale fotbaliştilor prin birturile oraşului. Situaţia este atât de gravă încât, la un moment dat, unii dintre jucătorii Metalului i-au cerut patronului unui local să nu mai permită accesul vreunui jurnalist atunci când se sărbătoresc de către ei eşecurile echipei, pentru că altfel îşi vor căuta alt cuib de distracţii şi nu va mai avea cine să achite note de plată de 20 de milioane pe seară!

Nu e jandarm!

Antrenorul Marian Pană ştie şi el unele lucruri. Multe le află în timpul meciurilor, când spectatorii le reproşează jucătorilor beţiile şi distracţiile cu prostituate. ,,A fost o perioadă în care erau probleme, dar în ultima vreme nu ştiu să se mai fi întâmplat. În ultimul timp nu au mai fost probleme de genul ăsta. Până la urmă, viaţa personală a fiecărui jucător e aşa cum şi-o fac ei. Eu nu am venit la Reşiţa să fiu jandarm, eu am venit să fiu antrenor. Eu le-am atras atenţia, uneori i-am şi controlat, dar eu nu sunt jandarm să umblu după ei prin oraş. Cei care nu înţeleg se elimină singuri”, a declarat Marian Pană, vizibil deranjat de atitudinea unora dintre elevii săi.