Primarul Vasilescu îşi strânge lucrurile! Nu pleacă singur, ci cu toți angajații primăriei!

explo 1000x200

Grădiniţa de un milion de euro construită la Băile Herculane i-a făcut pe micuţii din oraş să plece din clădirea veche şi improprie pentru activităţi educaţionale din zona Parcului Vicol într-un imobil modern, generos ca spaţiu şi dotat cu tot ce e nevoie. Cu vechea grădiniţă, edilul-şef are alte gânduri!

La Herculane încep să se vadă tot mai multe schimbări în bine. Proiectele administraţiei publice locale se apropie de fazele finale, după ani la rând în care birocraţia şi legislaţia le-au ţinut doar pe hârtie. Clădirea care până nu demult folosea ca grădiniţă va intra într-un amplu proces de modernizare, după cum ne-a dezvăluit primarul Nicuşor Vasilescu, aici urmând a fi mutată primăria oraşului. În momentul de faţă, Primăria Băile Herculane e cocoţată undeva pe Strada Mihai Eminescu, destul de departe de zona aglomerată de blocuri. „Am reuşit să includem clădirea pe lista de investiţii la Companiei Naţionale de Investiţii şi aprobată ca investiţie. Este vorba de reabilitarea acestei clădiri şi transformarea ei în sediul primăriei. Intenţionăm să mutăm primăria în fosta grădiniţă. E în zona parcului Vicol, este aproape de cetăţeni, este o clădire emblematică şi potrivită pentru o astfel de instituţie. Totodată, venim în sprijinul cetăţeanului, pentru că e mult mai aproape de aglomeraţiile de oameni, e aproape de blocuri”, a declarat Vasilescu.

Lucrurile sunt destul de avansate, proiectul a primit undă verde şi se aşteaptă doar desemnarea constructorului. „Proiectul aprobat de CNI, am întocmit studiul de fezabilitate şi toată documentaţia necesară, aşteptăm să se treacă la procedurile de licitaţie. Am convingerea că se va realiza acest proiect, chiar dacă va necesita un timp. Finalizarea unor astfel de proiecte durează mai mult decât aşteptările noastre, ale mele ca primar şi ale cetăţenilor, dar e un sistem complicat. CNI va organiza licitaţia, va prelua obiectivul până la finalizare, nu mai încărcăm datorii de primării. E cel mai sănătos aşa, noi primim obiectivul gata finalizat. Tot ce a trebuit să facem noi, aceste studii, le-am şi înaintat”, a mai spus edilul-şef.