„Primarul Ursu speră ca prin trecerea la PNL să-i fie spălate toate păcatele”

Vestea abandonării familiei social-democrate de către edilul Oraviței, Dumitru Ursu, pentru tabăra care astăzi se află la cârma țării – Partidul Național Liberal – nu pare să-l fi luat deloc prin surprindere pe reprezentantul partidului condus de Victor Ponta, Liviu Almășan fiind de părere că plecarea șefului administrației publice locale de pe Valea Carașului la PNL nu are nicio legătură cu revenirea lui Ion Mocioalcă la PSD, scopul suprem în acest caz fiind, de fapt, ascunderea sub preș a mai multor nereguli.

„Actualul primar a avut această tentativă încă de pe vremea alegerilor europarlamentare, tentativă care a devenit mult mai vizibilă în momentul în care, cu ocazia alegerilor prezidențiale, el și-a fotografiat buletinul de vot pentru a demonstra că i-a acordat votul încrederii lui Klaus Iohannis și nu Vioricăi Dăncilă, Dumitru Ursu fiind primar PSD. Repet, ideea plecării lui de la PSD are ceva vechime, iar revenirea domnului Mocioacă în rândul social-democraților cărășeni pare un motiv cât se poate de solid pentru a face această mișcare. Chiar și așa, dacă domnul Mocioalcă nu revenea la PSD, găsea primarul Ursu un motiv de plecare”, a explicat Liviu Almășan.

Deși se dorește ca întreg procesul trecerii de la un partid la altul să fie cât se poate de rapid, fără prea multă vâlvă în spațiul public, totuși alesul local cu peste două decenii vechime în administrația publică atrage atenția că lucrurile nu sunt chiar atât de simple, pentru a face pasul spre tabăra liberală, Dumitru Ursu ar trebui întâi exclus din PSD, după care să fie acceptat de către liberalii din Oravița:

„Primarul Ursu speră ca prin trecerea la PNL să-i fie spălate toate păcatele și să nu mai aibă probleme. Nu știu dacă se va materializa lucrul acesta, însă, deocamdată este greu. În primul rând, ar trebui ca PSD-ul să-l dea afară, după care să primească acceptul organizației liberale din Oravița ca să vină, asta în ciuda simpatiei pe care a manifestat-o în spațiul public față de Ioan Popa și Romeo Dunca. Nu știu dacă organizația PNL Oravița va fi de acord cu venirea lui”.