Mocioalcă: Eu nu sunt baron local! Nici Marcel Vela nu e!

Plasat în tabăra baronilor locali de către cei care îi numără zilele pe scena politică, inclusiv de către unii social-democrații care nu agreează revenirea sa în PSD Caraș-Severin, deputatul Ion Mocioalcă a explicat că o astfel de etichetă nu poate fi atribuită niciunui politician din județ.

Sunt Ion Mocioalcă și Marcel Vela baroni locali?! Deputatul social-democrat susține că nu și explică și de ce: „În primul rând, cred că este cazul să ne lămurim, în sfârșit, care este accepțiunea acestei sintagme. Pentru că eu o înțeleg așa: o persoană implicată în politică, care conduce o organizație județeană sau a unui oraș mare, care are acces la resurse publice și care dispune de ele pentru a-și conserva puterea. Eu nu cred că fac parte din această categorie. Cariera mea politică a avut și perioade de opoziție cruntă în care am reușit să țin organizația unită și să putem câștiga atunci când venea un nou rând de alegeri. Cine îmi spune că sunt baron local numai pentru că am o carieră politică relativ lungă greșește. Eu fac parte din aceeași generație politică cu Marcel Vela. Niciunul dintre noi nu are profilul unui baron local”.

Mocioalcă a mai spus că, din punctul său de vedere, Caraș-Severinul nu are în acest moment niciun baron local. „Folosirea acestei sintagme în Caraș-Severin este numai din lipsă de imaginație și din imposibilitatea de a exprima altfel frustrarea. Și spun asta pentru că eu cunosc baroni locali. Din toate partidele. La noi nu este cazul”, a mai spus parlamentarul.