Primarul Torma susține alianța dintre PSD și Pro România! Cea mai bună decizie pentru câștigarea alegerilor locale

După ce președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, liderul interimar al social-democraților cărășeni, a dat de înțeles că o alianță între partidul din care face parte și oamenii formațiunii lui Victor Ponta e tot mai aproape de materializare în contextul viitoarelor alegeri, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, nu numai că susține această idee, ba chiar nu vede nimic anormal vizavi de o Stângă puternică, aceasta fiind o condiție necesară în câștigarea alegerilor locale.

„Ambele partide sunt pe eșichier de Stânga și este evident să existe o colaborare între cele două. Este bună o astfel de alianță. În România, în ultimii 30 de ani, au făcut alianțe cam toate partidele: stânga cu dreapta și invers, stânga cu stânga și dreapta cu dreapta. Așadar, o alianță de acest gen nu ar trebui să fie ceva în afara normalului. Sunt mulți foști colegi de-ai noștri, din PSD, care acum au ales Pro România. Ca atare, acum, în campanie, chiar dacă nu vom fi într-o echipă în anumite zone, pentru a putea câștiga Consiliul Județean Caraș-Severin și poate anumite primării, de ce nu conducerea Guvernului, e nevoie de o astfel de alianță. Poate că vor apărea și alte partide pe lângă Pro România”, a dat de înțeles edilul-șef de la malul Dunării.

Dacă rețeta unei Stângi politice poate fi luată în calcul și la nivelul orașului Moldova Nouă, ținând cont de unda verde pe care au primit-o primarii social-democrați în funcție din Clisura Dunării de la fostul președinte PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, Adrian Torma consideră că este încă prematur să se pronunțe în acest sens, dar nu dă cu piciorul acestei posibilități:

„E prematur să am o opinie vizavi de viitoarele alianțe la nivel local. Cu toate acestea, Uniunea Sârbilor rămâne în continuare prima opțiune pentru că este partenerul cu care am colaborat și în perioada în care am fost primar PNL, dar și acum, când sunt în PSD. Este un partener de încredere care a susținut proiectele pe care le-am inițiat. Cu siguranță, dacă e nevoie să se creeze și alte alianțe, ele se vor crea. Deocamdată, trebuie să finalizăm mandatul toți cei care suntem în funcție și să vedem când vor fi alegerile. Toate aceste alianțe se leagă și de momentul alegerilor, dar și de un anumit context care apare în perioada de precampanie”, a mai subliniat șeful administrației publice locale de la malul Dunării, Adrian Torma.