Primarul Torma promite prețuri rezonabile pentru plimbările cu bacul pe Dunăre

În ciuda cârcotașilor care fac deja pronosticuri cu privire la banii pe care îi vor plăti turiștii pentru cursele cu bacul spre Serbia, primarul orașului Moldova Nouă dă asigurări că sumele sunt unele rezonabile, cel mai mare câștig al călătorului fiind timpul.

Actualmente, Consiliul Județean Caraș-Severin depune eforturi mari pentru a concretiza situația pontonului părții sârbe, în calitate de lider al proiectului transfrontalier, alături de primăriile Moldova Nouă și Veliko Gradiste, reprezentanții instituției dorindu-și, probabil, cel mai mult să vadă acest obiectiv nu doar materializat, ci și funcțional: „Sunt probleme mărunte. De obicei, când construiești o casă, reușești să o faci în proporție de 98% în termen foarte scurt, restul de 2% blocându-se la anumite detalii. Există un blocaj pe pontonul din Serbia, dar din ce am vorbit cu primarul din Serbia și cu președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, azi-mâine ar trebui să se rezolve. Sper ca președinte Hurduzeu să găsească cât mai rapid calea și modul prin care să începem activitatea”, a subliniat primarul Torma.

Mai mult decât atât, șeful administrației publice locale de la malul românesc al Dunării speră ca „măcar pe luna noiembrie să existe un interes și al curioșilor și al turiștilor de a veni la noi în zonă. Dacă avem o iarnă ușoară, cu siguranță și decembrie, și ianuarie vor fi luni rezonabile, iar de la începutul anului turistic, din martie încolo, va fi cu totul altceva”, a mai precizat Torma.

În ceea ce privește prețul practicat pentru transportul transfrontalier, edilu-șef spune că sumele nu vor fi colosale, cum dau de înțeles cârcotașii. Astfel, potrivit lui Adrian Torma, prețul perceput autovehiculelor (mașini mici) va fi de 80 de lei, în timp ce persoanele fizice vor plăti doar 20 de lei: „Economisești foarte mult timp, pe lângă faptul că ai aceleași costuri. Ești în 15-20 de minute în Serbia, într-o zonă turistică”.

Referitor la programul plimbărilor cu bacul, vor exista minimum două curse zilnic (dimineața și după-amiaza), în intervalul orar 8.00-20.00: „Se pot opera și curse ocazionale dacă, de exemplu, vine un grup de 10-20 de mașini care doresc să treacă. Poate vara vom avea chiar 4 curse într-o zi. Totul e în funcție de nevoile celor care doresc să treacă dintr-o parte în cealaltă”.

Cel mai important obiectiv însă pentru urbea de la malul românesc al Dunării este ca zona punctului vamal de trecere a frontierei cu Serbia să devină punctul cel mai fierbinte din Moldova Nouă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/