Bocșa, în beznă! Consilierii locali, în ceață!

Disputele politice dintre aleșii locali, după unii, și lipsa de transparență, după alții, ar putea lăsa Bocșa în întuneric, iar 1,3 milioane de lei să fie cheltuiți în mod suspect!

Rectificarea bugetului orașului Bocșa, supusă votului consilierilor locali săptămâna aceasta, a aprins din nou spiritele între politicienii orașului. Bineînțeles, și de data aceasta, de pierdut au doar cetățenii! „Domnii consilieri Gabriel Mititescu (Falcao-PSD), Stoica Maria (Măriuţa-PSD), Tălpeanu Alexandru (PSD), Alex Mureşan(PSD), Tatu Cătălin(PNL), Perian Sorin(PNL), Radu Gligor(PNL), Gruia Mircea(PNL), Comanici Octavian(PNL) şi Prorocu Petru (Partidul Verzilor) au refuzat fără niciun motiv să voteze acest proiect, drept consecinţă, riscăm să nu putem plăti facturile către furnirozul de energie electrică. Voi depune toate eforturile ca iluminatul public să nu fie întrerupt şi ca astfel de situaţii, în care interesul personal şi de partid primează interesului public, să nu mai aibă loc”, a acuzat primarul Eugen Cismăneanțu după ce forma rectificarii bugetare propusă de acesta n-a trecut de votul consilierilor locali. 

Liderii locali PNL și PSD au explicat pentru expressdebanat.ro că tocmai Cismăneanțu e de vină pentru asta și tot el se va face vinovat și de o eventuală întrerupere a energiei electrice. „Lumea trebuie să știe că vorbim de niște bani veniți de la Guvern, 1,4 milioane de lei. El a pus 1,15 milioane într-un cont separat și nu știe nimeni unde se duc acei bani. Nu a venit cu nicio explicație, cu nicio lămurire. Consilierii noștri nu au făcut altceva decât să întrebe unde se duc acei bani, ce facem cu ei. Orașul nu e al lui Cismăneanțu. Sunt bani veniți pentru cheltuieli de întreținere, dar el nu a oferit niciun răspuns. Noi nu lăsăm orașul în beznă, noi îi cerem doar să dea dovadă de transparență în cheltuirea banului public”, a declarat Manu Dănilă, liderul liberalilor din Bocșa. 

Șeful PSD Bocșa, Mirel Pascu,a replicat și el după atacul primarului Eugen Cismăneanțu. „Din cele 14 miliarde de lei vechi, bani primiți de la Guvernul Dăncilă, primarul a trecut 11,5 miliarde la un capitol bugetar fără să dea nicio explicație. Noi nu știm ce face cu acei bani. Factura pentru iluminat e invocată pentru a scandaliza cetățenii orașului împotriva noastră, dar el urmărește să ascundă acele 11,5 miliarde. E o minciună ce spune el. Noi nu ne opunem plății facturii la curent, asta e o minciună, noi îi solicităm doar să explice ce face cu restul banilor, pentru că vorbim de bani publici, nu de banii din conturile personale ale domnului primar!”, a afirmat social-democratul.