O nouă amânare! Lucrările în zona pieței vor fi gata probabil în primăvară

Pentru orice lugojean care are treabă la piață, circulația și parcarea acolo sunt permanente surse de dureri de cap.

Propusă pentru sistematizare de ani buni, încă din vremea administrației Martinescu, piața agroalimentară Timișul și aria înconjurătoare rămân una din zonele cele mai dezorganizate din oraș.

Sensul giratoriu din fața pieței (situat la răscrucea străzilor A.C. Popovici, George Coșbuc și Splaiul Morilor) este spart, la fel și bordurile și trotuarele de vizavi. Piatra cubică este deplasată, rezultând adevărate gropane care se vor umple de apă la prima ploaie. Aceeași situație este de-a lungul halei pieței, într-o zonă extrem de aglomerată. Aici, traficul este sugrumat de cei care caută un loc de parcare și de cei care aprovizionează numeroasele magazine și buticuri.

La orele de vârf, sensul unic care urmărește malul Timișului, pe lângă dig, este blocat de automobilele care staționează acolo.
O situație potențial periculoasă este în spatele Pieței Agroalimentare, unde în locul asfaltului este nisip și pământ, iar o gură de canal, cu tot cu suportul de ciment, se ridică deasupra nivelului străzii.

Dacă există o veste bună, aceasta este că… încă nu au început ploile. Cum buletinul meteo anunță un sezon ploios consistent (firesc, în definitiv e încă toamnă!), ne-am adresat viceprimarului Cristian Galescu, cu întrebarea de ce au fost abandonate lucrările.

„Firma Compact lucra miercuri pe Splaiul Morilor și probabil că lipsa lor din zonă s-a datorat redistribuirii echipelor în alte zone ale orașului. Lucrarea nu cred că va fi finalizată în acest an, având în vedere instalarea sezonului rece”, ne-a declarat viceprimarul Cristian Galescu.

Cel mai probabil, lucrările din zona pieței vor fi gata la primăvară.